Geri

Samsun'dan Gaziantep'e Teknofest ziyareti

Samsun Valisi Doç. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Teknofest2020’ye ev sahipliği yapan Gaziantep’i ziyaret etti.

14:52:49 | 2021-11-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Teknofest2020’ye ev sahipliği yapan Gaziantep’i ziyaret etti.

Samsun, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Teknofest'e hazırlıklarını sürdürüyor. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve beraberlerindeki heyet, Teknofest2022 hazırlıkları kapsamında, Teknofest2020’ye ev sahipliği yapan Gaziantep’i ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

PROJELERİ İNCELEDİLER
Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile birlikte, Gaziantep Valiliği tarafından yürütülen TEKNOFEST Deneyap TÜBİTAK ve Keşif Kampüsü Tanıtım Toplantısına katıldı. Samsun heyeti burada TEKNOFEST2021 kapsamında düzenlenen yarışmalara Gaziantep’ten katılan ekiplerle bir araya geldi ve ödül alan projeleri inceledi.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Gaziantep’te teknoloji yıldızlarını yetiştirerek Milli Teknoloji Hamlesi’ne önemli katkı sunacak olan Gaziantep Çocuk Üniversitesi’nde de incelemelerde bulunan Vali Dağlı, Başkan Demir, Rektörler Prof. Dr. Ünal ve Aydın, Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül ile birlikte T3Vakfi tarafından, bilim ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğin yapı taşları olan çocuklarla buluşturmak amacıyla oluşturulan Gaziantep Keşif Kampüsü ile Şehitkamil Deneyap Teknoloji Atölyesi’ni gezerek, faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 Samsun heyeti ayrıca, Gaziantep'te yapımı devam eden ve tamamlandığında temel bilimler, teknoloji ve yapay zeka, uzay ve havacılık, enerji ve ekoloji gibi alanlarda eğitimlerin verileceği Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi inşaatında da incelemelerde bulundu.


SamsunGaziantepTeknofest2022Zülkif DağlıMustafa DemirMahmut Aydın