Geri

Samsun'daki çirkin saldırıya tepki büyüyor. İşte tepkiler...

Samsun'da, Onur Anıtı'na yönelik çirkin saldırıya tepkiler şehirde çığ gibi büyüyor. Saldırıyı duyan anıtın bulunduğu Atatürk parkı'na koştu.


16:08:46 | 2022-02-03


Haberi Sesli Dinle

Samsun’un milli mücadele simgesi olan Onur Anıtı’na halat bağlayarak araçla çekip indirmeye çalışılmasına tepkiler büyüyor. Çirkin saldırıyı duyanlar Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Atatürk Parkı'na koştu. Siyasiler ve STK temsilcileri, Atatürk Anıtı’na yönelik gerçekleştirilen saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, olaya tepki gösterdi.

Öte yandan, Samsun'da Atatürk Anıtı'na yapılan çirkin saldırı nedeniyle anıt etrafında sevgi çemberi oluşturuldu.

İşte çirkin saldırıya tepkiler;

ÇİĞDEM KARAASLAN: (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı / Çevre,Şehir ve Kültür Başkanı / Samsun Milletvekili)

"Milli Mücadele şehri Samsun’umuzun simgesi Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık anlamını taşıyan bu menfur eylemi gerçekleştirenler hızla yakalanmış gerekli işlemler başlatılmıştır."

DOÇ. DR. ZÜLKİF DAĞLI (Samsun Valisi)
"Cumhuriyetimizin kuruluşuna liderlik eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı atarak kurtuluş meşalesini yaktığı Samsunumuzun simgesi haline gelmiş Atatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan menfur saldırı tüm boyutlarıyla ele alınmakta olup, yakalanan 2 kişinin sorgulaması ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir. Bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Olayın idari ve adli süreci tarafımdan yakinen takip edilmektedir."

FUAT KÖKTAŞ: (Samsun Milletvekili)
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletin ortak ve yüksek değeridir.
Bu anlamda; Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsunumuzun simgesi olan Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) yapılan saygısız ve menfur saldırıyı kınıyorum."

NESLİHAN HANCIOĞLU (CHP Parti Meclisi Üyesi - Samsun Milletvekili - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi)

"Dün gece Samsun'da, Cumhuriyetimizin kurucusuna olan bağlılığımızın nişanesi ve şehrimizin simgesi olan OnurAnıtı nı yıkmak amacıyla gerçekleştirilen eylemi lanetliyorum.
Bu alçak eylemin faillerinin derhal bulunarak yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır."

ERHAN USTA (İYİ Parti Grup Başkan Vekili - Samsun Milletvekili)
"Mustafa Kemal Atatürk'ün Millî Mücadele yolunda ilk meşaleyi yaktığı Samsun'umuzun simgesi #OnurAnıtı'na yapılan çirkin saldırıyı lanetliyorum. Bu meczuplara bu cesareti; Atatürk'e karşı yapılan her hakarette susmayı tercih eden hükümet vermiştir!"

HALUK KOÇ (CHP Milletvekili)
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş tarihinde,ilk adımın atıldığı Samsun’da; Bağımsızlık ve Kurtuluş sembolü Atatürk Anıt’ına yapılan alçak ve hain saldırının failleri mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Bu saldırıyı yapanlar, cesareti verenler, zeminini hazırlayanlar; Rezil ve Hainsiniz."

MUSTAFA DEMİR (Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı)
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına; fikir, düşünce ve inkılaplarına yapılan menfur saldırıya yönelik Onur Anıtının yalnızca Samsun için değil; ülkemiz için bir değer olduğunu hatırlatmak ve bu değere sahip çıkmak için buradayız. Bir kez daha ve hep birlikte kınıyoruz."

ERSAN AKSU (AK Parti İl Başkanı)
"Samsun’umuzun simgesi Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) düzenlenen ve hepimizi derinden üzen provakatif saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Toplumsal barışımızı, iç huzurumuzu bozmak isteyenlerin hak ettiği cezayı bulacaklarına olan inancımız tamdır."

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERDİ
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli de, çirkin olaya tepkilerini dile getirdi.

OSMAN KAYMAK (Samsun Eski Valisi)
Eski Samsun Valisi Osman Kaymak da, sosyal medya hesabından Onur Anıtı'nın fotoğrafını yayınlayarak, çirkin saldırıyı kınadı.

ALİ KILIÇ (Terme Belediye Başkanı)
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın, başlangıcını simgeleyen 'Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum."

İBRAHİM SANDIKÇI (Canik Belediye Başkanı)
"Mustafa Kemal Atatürk 'ün Millî Mücadele yolunda ilk meşaleyi yaktığı Samsun'umuzun simgesi Onur Anıtı 'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum."

HALİT DOĞAN (Bafra Belediye Başkanı)
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, şehrimizdeki Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Milli Mücadelemizin ve Samsun'umuzun simgesi olan Atatürk Anıtı'na düzenlenen saldırı biliyoruz ki cezasız kalmayacak."

SAMSUNSPOR
"Şehrimizde bulunan Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin en yakın zamanda cezalandırılmasını temenni ediyoruz."

NURULLAH ASLAN (Samsunspor Kalecisi)
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, şehrimizdeki Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Milli Mücadelemizin ve Samsun'umuzun simgesi olan Atatürk Anıtı'na düzenlenen saldırı biliyoruz ki cezasız kalmayacak."

SAİD ÇETİNTAŞ (UGİAD Genel Başkan Yardımcısı)
UİGAD Genel Başkan Yardımcısı Said Çetintaş, "Ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmak adına dini ve manevi değerlerimize yapılan her türlü alçak saldırılayı kınıyorum" dedi.

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU
Öte yandan samsun'da gerçekleşen çirkin saldırıya sosyal medyada büyük tepki yağarken, Twitter'da da gündem oldu.


ATATÜRKATATÜRK ANITIONUR ANITISAMSUNSAMSUN ATATÜRK PARKI