Geri

Samsun'da 'Zincir 2' operasyonu: Sahteciliğe büyük darbe

Samsun’da Emniyet ekipleri tarafından yürütülen 'Zincir 2' operasyonuyla 'Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine' büyük darbe vuruldu.

12:00:21 | 2022-12-14


Haberi Sesli Dinle

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, insan sağlığını tehdit eden alkollü içki kaçakçılığı/sahteciliğiyle mücadele kapsamında yaklaşan yılbaşı öncesinde KOM Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde başlatılan ZİNCİR 2 operasyonunda Atakum, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde belirlenen 18 şahsa yönelik adreslere operasyon düzenlendi.

LİTRELERCE SAHTE İÇKİ YAKALANDI
Yapılan aramalarda; 107 litre el yapımı içki (rakı, viski, votka, likör), 63,5 litre etil alkol, 510 adet alkollü içki şişe etiketi, 377 adet sahte bandrol, 10 adet alkol kiti, 4 adet içki üretiminde kullanılan aparat, 4 kök hint keneviri ele geçirilirken, şüphelilerin tamamı yakalanarak haklarında yasal işlemlere başlanıldı.

OPERASYONLARA DEVAM EDİLECEK
Kaçak ve sahte içki üreterek insanların hayatıyla oynayan şahıslara yönelik operasyonlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla devam edileceğini dile getiren Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamanın yanında sağlığının korunmasını da temin eden bu ve benzeri operasyonlarda görev alarak, suç ve suçluyla gece gündüz demeden mücadele eden tüm personeli tebrik edip, kolaylıklar diledi.


samsunemniyetpolisyılbaşı