Geri

Samsun'da yabancı öğrenciler hastanelik oldu

Samsun'da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşam Merkezi'nde bir dernek tarafından verilen iftar yemeğinde 90 yabancı uyruklu öğrenci zehirlenerek hastanelik oldu.

11:25:53 | 2022-04-30


Haberi Sesli Dinle

OMÜ Yaşam Merkezi'nde bir dernek tarafından üniversitede okuyan yabancı öğrenciler için iftar yemeği düzenlendi.

Çeşitli fakültelerinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler için OMÜ Yaşam Merkezinde iftar yemeği düzenlendi. Irak, Suriye, Fas, Filistin, Cezayir, Ürdün, Mısır, Sudan, Kamerun ve Yemenli öğrencilerin bulunduğu iftar yemeğinde 90 yabancı üniversite öğrencisi yedikleri yemekten dolayı hastanelik oldu.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Samsun'da Tıp Fakültesi, Gazi Devlet Hastanesi ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırılan yabancı öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, yemeğin üniversite ile bir ilgisinin olmadığını, özel bir dernek tarafından verildiği ve olayın çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi.

 


ondokuz mayıs üniversitesiomüomü rektörüiftar yemeğiramazanomü yaşam merkeziyabancı öğrencirektör yavuz ünalIrakSuriyeFasFilistinCezayirÜrdünMısırSudanKamerun ve Yemenli öğrenci