Geri

Samsun'da vatandaşlara 265 milyon TL destek

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Aile ve Sosyal Hizmetler kapsamında 2021 yılında vatandaşlara 265 milyon TL destek sağlandığını söyledi.

14:50:54 | 2022-01-07


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İl Müdürlüğüne bağlı kurum müdürleri ile toplantı yaparak çocuk, kadın, yaşlı ve engelli hizmetleri, Sosyal Hizmet Merkezi çalışmaları, kuruluşların kapasiteleri, mevcut kalan kişi sayısı, aile ve toplum, koruyucu aile hizmetleri, şehit yakınları ve gazilere sunulan hizmetler, kurumun eğitim faaliyetleri hakkında brifing aldı.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI
Toplantı sonunda, devletin mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen sosyal politikalar geliştirdiğini ve uyguladığını belirterek, bu anlamda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün çok önemli görevler ifa ettiğini söyleyen Vali Dağlı, "Sosyal devlet anlayışının bir sonucu olarak devletimiz her zaman vatandaşının yanında olmuş ve bu konuda gerekli düzenlemeler ve uygulamalar hayata geçirilmiştir. 2021 yılında evde bakım hizmetleri kapsamında 191 milyon TL, özel bakım merkezlerinden hizmet alan engelli vatandaşlarımız için 30 milyon TL, sosyal ve ekonomik destek, doğum yardımı ve diğer alanlarda ise 44 milyon TL ödeme yapılarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından toplam 265 milyon TL destek sağlanmıştır. Aile ve Toplum Hizmetleri Aile ve Sosyal Destek Programı kapsamında 2021 yılında 13 bin 849 hane ziyareti gerçekleştirilmiş ve bu konuda ayrıca 311 muhtarımızla görüşme sağlanmıştır. Resmi kuruluşlarımız ile özel kuruluşlarda bakım ve koruma altında bulunan çocuk, engelli, yaşlı ve kadın olmak üzere bin 576 vatandaşımıza sunulan hizmetler titizlikle yürütülmektedir" dedi.

KORUYUCU AİLE SAYISI 190
Çocukların aile yanında toplumsal hayata kazandırılması açısından son derece önemli olan koruyucu aile uygulaması kapsamında 2021 yılı itibarıyla koruyucu aile sayısının 190’a, koruyu aile yanında kalan çocuk sayısının ise 216’ya ulaştığını belirten Vali Dağlı, "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz (ŞÖNİM) tarafından 2021 yılında rehberlik ve eğitim hizmetleri kapsamında 3 bin 717 kadın vatandaşımıza hizmet sunulmuştur. Ayrıca Kadın Konuk Evlerinde hizmet verilen kadın ve çocuklarımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile mesleki kurslar düzenlenmektedir. Toplumumuzun tüm kesimine yönelik aile eğitim programı, erken yaşta evlilik, evlilik öncesi eğitim programı, şiddetle mücadele eğitimi, koruyucu aile eğitimi, çocuk hakları eğitimi, madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma gibi konularda 141 bin 262 vatandaşımıza eğitim hizmeti sunulmuştur" diye konuştu.

 

ŞEHİT VE GAZİLER BAŞ TACIMIZ
Bağımsızlık uğruna can vermiş aziz şehitlerin emaneti olan aileleri ile gazilere yönelik ziyaret ve görüşmelerin düzenli olarak gerçekleştirildiğini de dile getiren Vali Dağlı, "Şehit yakınları ile gazilerimiz baş tacımız. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla aile ve toplumu güçlendiren, kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gazilere yönelik çalışmalar son derece önemli. Çalışmalarından dolayı İl Müdürümüz Tekin Balcı nezdinde tüm personele teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
.


samsunsamsun valisizülkif dağlıvatandaşsosyal hizmetler