Geri

Samsun'da vaka sayısı arttı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın paylaştığı koronavirüs tablosunda Samsun’da vakaların arttığı görüldü Samsun'da vaka sayısı arttı.

09:02:39 | 2022-02-01


Haberi Sesli Dinle

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yayınladığı son tabloyla Samsun'da vaka sayısının oldukça fazla arttığını adeta gözler önüne serdi.

100 BİN KİŞİDE VAKA SAYISI 450,49'A YÜKSELDİ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından paylaştığı tabloya göre 15-21 Ocak tarihleri arasında, Samsun’da her 100 bin kişide vaka sayısı 450,49 oldu. Bakanlığın tablosunda yer alan verilere göre, Samsun’da 8-14 Ocak tarihleri arasında 343,79 olarak açıklanan vaka sayıları, bu hafta 450,49’a yükseldi. Haritaya göre vaka sayıları bir haftada 106,7 oranında artış gösterdi.

BAKAN'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA
Bakan Koca, yayınladığı tabloyla birlikte yaptığı açıklamada, "Virüsle mücadelede zorlu dönemi geride bıraktık. Uygulamakta olduğumuz kişisel tedbirler dışında hayat normale yakın. Salgın halen gündem olmaya devam etse de, kısa süre zarfında bunun da değişeceğinden emin olun. Bu noktaya gelişimizde aşının rolünü ise asla unutmayın" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammed Ali Oruç da, daha önce yaptığı açıklamada Omicron varyantının Samsun'da yayıldığına dikkat çekmişti.

 


koronacovid19omicronsağlık bakanıfahrettin kocasamsunvaka sayısı