Geri

Samsun'da 'Un Fiyatı' toplantısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, artan un fiyatları nedeniyle toplantı yaptı. Vali Dağlı, süistimal olmasıhalinde yasal işlem yapılacağına dikkat çekti.

09:39:09 | 2021-12-08


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, artan un fiyatları nedeniyle toplantı yaptı. Vali Dağlı, süistimal olmasıhalinde yasal işlem yapılacağına dikkat çekti.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, son dönemde un fiyatlarında yaşanan fiyat artışları nedeniyle toplantı düzenledi. Vali Dağlı'nın başkanlığında Valilik binasında gerçekleşen ve ilgili kurum yöneticilerinin yanısıra Samsun Merkez, Bafra, Çarşamba Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanları ile un sanayisine ilişkin firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda fiyat artışları konusunda atılacak adımlar görüşüldü.

ANINDA CEZA KESİLECEK
TMO depolarından çıkan ürünlerin fırınlara satışına kadar tüm aşamaların TMO tarafından yakından takip edildiğini belirten Vali Dağlı, "TMO tarafından ürün temini kesintisiz olarak sağlanıyor. Piyasaya un arzı konusunda herhangi bir endişeye gerek olmadığını açıkça söyleyebilirim. Diğer taraftan un sanayimizin de TMO’ya taahhüt ettiği fiyatlardan piyasaya un satışı yapmaları büyük önem arz ediyor. Süreç bu noktada TMO ve diğer ilgili il müdürlüklerimiz tarafından Valiliğimiz koordinasyonunda sıkı bir şekilde takip ediliyor ve herhangi bir suistimale mahal vermemek için azami gayret gösteriyoruz. Suistimal olması durumunda ve bunun tespiti halinde gerekli yasal işlemlerin anında yapılacağını özellikle belirtmek isterim" dedi.


SAMSUN VALİSİZÜLKİF DAĞLIFIRINCILAR ODASISAMSUNBAFRAÇARŞAMBAUN FİYATI