Geri

Samsun'da Teknofest süreci etkin yürütülecek

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Mustafa Demir, “TEKNOFEST süreci ile ilgili tüm ilçelerimizde kalıcı eserleri şehrimize kazandırıyoruz. Bu süreç içerisinde de büyükşehir olarak hummalı bir çalışma yapıyoruz. İlçelerimizde yapılacak kültür, turizm ve sosyal aktivite olarak ne varsa hepsini yapacağız. Etkin bir TEKNOFEST süreci yürüteceğiz. Birlikte başaracağız” dedi.

17:15:36 | 2022-02-15


Haberi Sesli Dinle

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı İkinci Birleşimi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında bugün yapıldı. Meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda 47 madde görüşüldü. Meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “ASELSAN ile yeni bir çalışma yapıyoruz. Türkiye'de ilk kez güzel bir uygulamaya imza atacağız. Trafiği rahatlatan, elektronik ortamda işleyecek, uzun süre parklanma olmaması gereken yerlerde de uzun süre parklanmayı ortadan kaldıran ve Avrupa'da birçok kentte olan uygulamayı şehrimizde de hayata geçireceğiz. Tamamen vatandaşlarımızın lehine olacak çok özel bir proje çalışması yapacağız” dedi.
SAMULAŞ'a ait otobüslerin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ile birlikte artık sermaye artırımlarının yapılmayacağını söyleyen Başkan Demir, "SAMULAŞ'ın şu anda elinde sadece raylı sistem var. Raylı sistemin kendi işletme giderlerini karşılatma noktasında orada ciddi bir yapılanma yapıyoruz. Ulaşım Daire Başkanlığı'na geçen otobüs işletmeciliği hizmetinden sahadan çok büyük bir memnuniyet geliyor. Bizim ana hedefimiz ödediğimizden daha az borçlanmak. Şu anda kamu bankaları, kamu kuruluşları nezdinde ödeme dengesi iş yapma kabiliyeti ve proje vizyonluğu noktasında Büyükşehir Belediye meclis üyelerimizin desteği ile çok iyi bir yerdeyiz” ifadelerini kullandı.
Parke taşı, bordür ve yapı elemanları üretim fabrikası kurulması ile ilgili proje yapıldığını da ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şunları söyledi:

“Her konuda üreten bir belediyeyiz. Dışardan almak ile üretmek arasında iki üç kat fark var. İstediğin nitelikte malzemeyi üretiyorsun. Dışarıdan aldığında buna çok müdahale edemiyorsunuz. 4 tane beton santralini biz 6 milyona mal ettik. Bir senede kendini amorti etti. Çarşamba'da bütün altyapıyı yeniledik. Kaldırım yapacağız. Samsun'un da tüm ilçelerinin kaldırımlarının yenilenmesi gerekecek. Baktık dışarıdan almayla bu iş dönmeyecek. Sonra tesisi kurmaya karar verdik. Bu tesis 1.5 yıla varmadan kendini amorti ediyor.”

Tekkeköy'de yapılacak plan değişiklikleri ile ilgili de konuşan Başkan Demir, "Yatay tarım arazilerine doğru Tekkeköy'ü artık genişletmememiz gerekiyor. Bir de trafik ve ulaşım noktasında Tekkeköy Belediyesi’nin ilçeyi sağlıklı bir yere götüreceğine inandığımız plan çalışması var. Biz de destekliyoruz. Samsun çok hızlı gelişiyor. Yeni OSB harekete geçecek. Bizim orada tarım alanlarını korumamız lazım. Peki nasıl yapacağız. Verimli olmayan üst kotlara doğru altyapısı daha kolay, sağlıklı, sıhhatli şehirleşmeyi sağlayacak alanlara doğru plan yaparak mümkün. Canik'te plan yaptık. Gayet iyi oldu. Bölge halkı da memnun” diye konuştu.
“Samsun'da toplu ulaşımı daha fazla özendirmeliyiz” diyen Başkan Demir şöyle devam etti:

“Bisikletle yolculuğu özendirmeliyiz. Esnaf sabah otoparktan arabasını çıkarıyor Atakum'dan atlıyor geliyor. Çiftlik'te o bölgelerde bir yere park ediyor. Toplu ulaşımla gelmek istemiyor. Otoparklar ile ilgili ciddi düzenleme yapıyoruz. Samsun'un her bir alanı kıymetli hale geliyor. Bizim de görevimiz daha da kıymetlendirmek. TEKNOFEST süreci ile ilgili Samsun'da tüm ilçelerimizde kalıcı eserleri şehrimize kazandırıyoruz. Bu süreç içerisinde de büyükşehir olarak hummalı bir çalışma yapıyoruz. İlçelerimizde yapılacak kültür, turizm ve sosyal aktivite olarak ne varsa hepsini yapacağız. Etkin bir TEKNOFEST süreci yürüteceğiz. Birlikte başaracağız.”

Başkan Mustafa Demir, meclis üyelerinin sorusu üzerine, “KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indi. Su fiyatlarında da yüzde 7'lik bir indirim otomatik olarak gerçekleşmiş oldu. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.


mustafa demirsamsunsamsun büyükşehir belediyesimeclisteknofestteknofest2022tramvay