Geri

Samsun'da sel kabusu

Samsun'da sağanak yağış hayatı adeta felç etti, yollar çöktü, karayollarında trafik aksadı, ev ve işyerlerini su bastı. Ladik'te bir kişi sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.


11:10:37 | 2023-06-05


Haberi Sesli Dinle

Samsun güne selle uyandı. Adeta kabusu yaşayan Samsun'da sağanak yağış sele neden oldu. Yolların çöktüğü, derelerin taştığı, karayolların tıkandığı Samsun'da bir çok işyerini su basarken, Ladik'te sel sularına kapılan bir kişi yaşamını yitirdi.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Koordinasyon Kurulu, Samsun genelinde etkili olan yoğun sağanak yağışlar nedeniyle Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın başkanlığında toplandı. Vali Dağlı, şehirdeki son durum hakkında bilgilendirmede bulundu. AFAD ise, Samsunluları sel baskınlarına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarı neticesinde 3 Haziran Cumartesi günü itibarıyla Samsun’da Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çalışma grupları, Samsun Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe kaymakamlığı ve 17 ilçe belediyesinin bilgilendirildiğini ve teyakkuz haline geçirildiğini ifade eden Zülkif Dağlı, TAMP 2. Derece İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nun ilk olarak AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde toplandığını ve çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi.

Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerinde 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiğini açıklayan Dağlı, vatandaşlara, yağışların gün boyu artarak devam edecek olması beklendiğinden özellikle sel riski yüksek olan dere yatakları ve su baskını olan yerlerden uzak durmaları çağrısında bulundu.


samsunkaradenizatakumcanikladikhavzaselsağanak yağışyağmur