Geri

Samsun'da sel hayatı felç etti

Samsun son yılların en büyük sel felaketiyle uyandı. Metrekareye 150 kilograma kadar yağışın düştüğü şehirde yüzlerce ev ve işyerini su basarken, mahsur kalan bir çok vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.


12:28:57 | 2023-09-03


Haberi Sesli Dinle

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kentte son 6 saatte metrekareye 147 kilogram yağış düştü. Kuvvetli sağanağın afete dönüştüğü kentte yoğun yağış nedeniyle mazgal ve kanallar tıkanınca Samsun caddeleri adeta denize döndü.

Samsun Valiliği ve meteroloji İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan sel uyarılarının ardından gerçekleşen yoğun yağış, şehirde hayatı adeta felç etti. Yüzlerce ev ve işyerini su basarken, onlarca araç da sel sularında sürüklendi, bir çok araç da yolda mahsur kaldı. 100. Yıl Tüneli'nde ve bir çok noktada sel suları nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Ev ve iş yerleri ile ilgili 500 su baskını ihbarını değerlendiren ekipler, öncelikli noktalarda tahliye ve kurtarma çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Samsun'da her yoğun yağmurda hayat dururken, vatandaşlar gerekli önemleri almayan ve alt yapıyı güçlendirmeyen belediyelere ateş püskürdü.


samsunselyağmurkaradenizfelaketsamsun haberleri