Geri

Samsun'da şehitler dualarla anıldı

Samsun'da, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' kapsamında düzenlenen törende şehitler dualarla anıldı.

13:45:50 | 2022-03-18


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' kapsamında düzenlenen törende şehitler dualarla anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Kıranköy Mezarlığı Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Aziz şehitlerimiz; her karışı kanlarınızla sulanmış aziz vatanımızın her köşesinde, manevi huzurlarınızda sizleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğrunda, seve seve ölüme giderek, şehitlik makamına ulaştınız. Benzeri görülmemiş istiklal mücadelesinin habercisi Çanakkale'de, tüm imkansızlıklara rağmen birlik, beraberlik, dayanışma ve koca bir iman ile destansı bir zafer kazandınız. Bizler de bu zaferle yoğrulmuş Çanakkale ruhu ile muasır medeniyet yolunda ilerlerken, bizi millet yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye, aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi- Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum" dedi.

Vali Dağlı'nın konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunurken, İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından dua yapıldı. Kıranköy Mezarlığı ve Asri Mezarlıktaki şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Vali Dağlı, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıp, ruhları için dua etti.


samsun18 martçanakkale zaferişehitleri anma günüşehitgazi