Geri

Samsun'da Sağlık Ocağı için davullu zurnalı protesto

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesinde oturanlar, Aile Sağlık Merkezi'nin taşınmaya çalışılmasını davul zurnalı eylemle protesto etti.


09:27:33 | 2022-06-17


Haberi Sesli Dinle

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesine bağlı Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin taşınıp Adli Tıp Kurumu yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde oturanlar, Aile Sağlık Merkezi'nin taşınmaya çalışılmasını davul zurnalı eylemle protesto etti.

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesinde bulunan Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet binasının Balaç Mahallesi'ne taşınıp yerine Adli Tıp Kurumu yapılması kararının ardından mahalle sakinleri, tepki göstermek için eylem yaptı. Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan Mahalle sakinlerinden Çetin Akduman, "Hepinizin malumu olduğu üzere, arsası bundan yaklaşık 20 yıl önce mahallemiz sakinlerince hazineye bağışlanarak yapımı için katkı sunduğumuz ve 20 yılı aşkın süredir hem mahallemiz halkına hem civar mahallelerin halkına hizmet sunan sağlık ocağımız, il sağlık müdürlüğü tarafından kapatılmak ve başka bir mahalleye taşınmak istenmektedir. Bu zamana kadar, konunun muhatapları ile yapmış olduğumuz görüşmelerden de ne yazık ki bu zamana kadar bir netice alınamamış, mahalle halkının haklı talepleri sürekli olarak göz ardı edilmek suretiyle sağlık ocağı olarak kullanmak üzere hazineye bağışlanan bu arazi terk edilerek, hem mahallelinin anayasal hakkı olan sağlık hizmetlerine erişim hakkı engellenmekte, hem de binamızın fiziki şartlarının yeterli olmasına rağmen, yetersiz olduğu bahane edilmek suretiyle yeni bir inşaat yapmak suretiyle kamu zararı oluşturulmaktadır" dedi.

"Bizler, başka mahallelere hizmet götürülmesine asla karşı değiliz. bizim karşı olduğumuz husus, yıllardır onlarca mahalle halkının kullanmakta olduğu sağlık hizmetinin kapatılması/sona erdirilmesi suretiyle bu hizmetin başka bir mahalleye götürülmeye çalışılmasıdır" diyerek sözlerini sürdüren Akduman; "Sağlık hizmetlerini yaygınlaştırarak geliştirmesi gereken kişi ve kurumlar, mevcut olan ve yıllardır hizmete devam eden bir kurumu kapatmak istemek suretiyle, bu hizmetten yararlanmaya devam eden onlarca mahallenin binlerce insanını bu hizmetten mahrum etmek suretiyle bu eylemi gerçekleştirmek cihetine gitmektedirler. Bizler, şayet sağlık ocağımızda iddia edildiği gibi fiziki yetersizlik bulunması halinde, bu yetersizliğin ortadan kaldırılması için üzerimize düşen maddi ve manevi ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmiş olmamıza rağmen, konuyu takip eden yetkililer bu talebimizi de geri çevirerek, asıl amaçlarının bu olmadığını ve fiziki yetersizlik iddiasının bahaneden ibaret olduğunu açıkça belli etmişlerdir" şeklinde konuştu.


samsunilkadımadli tıpdavulzurnasağlık ocağıderecik