Geri

Samsun'da şafak vaktinde pankartlı protesto!

İlkadım Anıtını görülmeyecek şekilde bilbordlarla kapatan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’e vatandaşlardan şafak vaktinde pankartlı protesto geldi. Bir gurup vatandaş, bilbordlara ‘Güneş Balçıkla Sıvanmaz!’ yazılı pankart astı.

09:44:06 | 2022-05-19


Haberi Sesli Dinle

BELEDİYEYE TEPKİ BÜYÜK
19 Mayıs şehri Samsun’da, İlkadım Anıtı'nın önüne bilbort dikilmesi nedeniyle Atatürk’e karşı yapılan bu çirkinliği görenler, Büyükşehir Belediyesi’ne karşı tepki göstermeye devam ediyor. Samsun'da 18 Mayıs'ı - 19 Mayıs'a bağlayan gecenin şafak vaktinde Başkan Mustafa Demir’e vatandaşlardan sert bir tepki geldi. Büyük bir bez pankarta ‘Güneş Balçıkla Sıvanmaz!’ yazılı bez pankartı Başkan Demir’in diktirttiği bilbordlara asan vatandaşlar, başkan Demir’i adeta uyardılar.

REZİL ETTİNİZ BİZİ
‘Gazeteekip’ tarafından gündeme getirilen ve ulusal medyada, yerel medyada büyük yer alan ve yankı uyandıran ‘Büyükşehir'den Büyük Ayıp!’ haberinden sonra; Samsunlu vatandaşlar bir an önce belediye tarafından dikilen bilbordların kaldırılmasını dört gözle beklerken; "Başkan yanlış yapıyor. Burası Samsun! Atatürk şehri. Kurtuluş mücadelesinin adımlarının ilk atıldığı yer. Türkiye’ye rezil ettiniz bizi. Derhal bilbordları kaldırın" diyerek başkan Demir’e seslenmişlerdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI
Gazeteekip’in haberinden sonra bir çok sivil toplum kuruluşu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek ve Sadi Subaşı anıtın önünde basın açıklamasında bulunmuşlardı.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
Son olarak bir grup vatandaş, şafak vaktinde ‘Güneş Balçıkla Sıvanmaz!’ yazılı pankartla bilbordları İlkadım Anıtı'nın önünden hala kaldırmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i protesto etti.

Haber: Tufan İPEK


SAMSUNİLKADIM ANITI19 MAYISATATÜRKBİLBOARDATATÜRK HEYKELİSAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ