Geri

Samsun'da okullar kütüphaneye kavuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında yapılan kütüphaneler tek tek açılıyor.

14:08:38 | 2022-01-02


Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında yapılan kütüphaneler tek tek açılıyor.

Atakum Halk Eğitimi Merkezi ve Atakum Ortaokulu’nda gerçekleşen kütüphane açılışlarına Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlçe protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ ÖNEMLİ’
Kitap okumanın çocukların gelişiminde büyük bir etkiye sahip olduğunu, ruhu ve zihni beslediğini de ifade eden Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, “Günümüzde toplumlar, sahip oldukları bilgi birikiminin çoğunluğunu kitaplar sayesinde edinmektedir. Geri kalan bilgi ise tecrübeler ile öğrenilir. Kitap okumak, düşünce yapısı ve hayal gücünü geliştirir, kendimizi ifade etme yeteneğimizi geliştirir. “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi ile amacımız, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların düşünen, üretebilen, kendini daha iyi ifade edebilen bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır” diye konuştu.

‘KÜTÜPHANELERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ’
Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmasının gerektiğini vurgulayan Samsun İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi çalışmaları ilimizde başladı. Ayrıca kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılması, kütüphanesi bulunan okullarda ise mevcut kütüphanelerin iyileştirilmesine ilişkin çalışmaların meslek liseleri tarafından donatımları tamamlanarak, tek tek açılışlarının yapılmaya devam edeceğiz. Kütüphanelerin yapım aşamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


kütüphanekütüphanesiz okul kalmasınatakumatakum belediye başkanıcemil deveciatakum kaymakamı