Geri

Samsun'da okul inşaatları masaya yatırıldı

Samsun Valisi doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli, teknolojik alt yapısı iyi ve modern okullarda eğitim görmeleri için ilimizin birçok noktasında yeni bina yapımının yanı sıra bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor" dedi.

14:23:07 | 2022-04-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, okul inşaatlarının görüşüldüğü toplantı düzenlendi. Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı İbrahim Civelek, Büyükşehir Belediyesi, YİKOB, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, SAMGAZ ve YEDAŞ yetkililerinin katıldığı toplantıda, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen okul, yeni hükümet konakları, diğer inşaatlar, bakım-onarım ve altyapı çalışmalarının son durumu masaya yatırıldı.

HEDEF, MODERN OKULLAR
Toplantıda yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı çocukların güvenli, teknolojik alt yapısı iyi ve modern okullarda eğitim görmeleri için gayret gösterdiklerini ve bu doğrultuda şehrin birçok noktasında yeni bina yapımının yanı sıra bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Vali Dağlı, il genelinde devam eden inşaat çalışmalarının en kısa sürede tamamlamak üzere kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü belirttti.

Vali Dağlı ayrıca, inşaatlar bitirildiğinde binaların tam anlamıyla kullanıma hazır hale getirilmesi için toplantıya katılan kurumlar tarafından yapılacak doğalgaz, elektrik, su, internet ve telefon altyapı çalışmalarının da bu inşaatların bitimine paralel olarak yapılması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.


samsunsamsun valisizülkif dağlıokulokul tadilatıyedaşsamgazYatırım İzleme ve Koordinasyon BaşkanlığıYİKOBİl Milli Eğitim Müdürlüğü