Geri

Samsun'da öğrenciler unutulmaya yüz tutan oyunları öğreniyor

Samsun- İlkadım Maarif İlkokulu'nda Kelebek Etkisi adlı eTwinning projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine ip atlama, mendil kapmaca gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunlar öğretiliyor.

09:47:09 | 2022-05-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun- İlkadım Maarif İlkokulu Müdürü Samet Erçin, “Edirne Uzunköprü Demokrasi İlkokulu ile birlikte okullarımızda öğrencilerimizin teneffüs/dinlenme saatlerinde oyun alışkanlıklarını araştırmak ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı ip atlama, fasulye torbası, mendil kapmaca ve yakan top oyunlarını yeniden öğrencilere kazandırabilmek adına okul öncesi öğrencileriyle kelebek etkisi adlı projeyi başlattık ”dedi.

Edirne Uzunköprü Demokrasi İlkokulu ile ortaklaşa önemli bir projenin altına imza attıklarını belirten Samsun Maarif İlkokulu Okul Müdürü Samet Erçin, “Son yıllarda değişen teknoloji ve pandeminin etkisiyle okullarımızda teneffüs/dinlenme saatlerinde öğrencilerimizin oyunları da değişim gösterdi. Sakin, kurallı, amacı eğlence, kazanım dolu oyunlar yerine sadece amaçsızca koşmalı ya da bilgisayar oyunlarını canlandırma gibi oyunların oynandığını gözlemledik. Bu sebeple Kelebek Etkisi adlı eTwinning projesini hayata geçirdik” dedi.

‘SAMSUN’DAN EDİRNE’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMUŞ OLDUK’
Projenin amacının, öğrencilerin teneffüs/dinlenme saatlerini verimli ve eğlenceli değerlendirmelerini sağlamak ve ayrıca rehberlik ederek fiziksel ve duygusal gelişimlerini desteklemek olduğunu ifade eden Samsun Maarif İlkokulu Okul Müdürü Samet Erçin, “Projemizi okullarımızdan başlayarak ilimize daha sonra da ülkemizin dört bir yanına yaymayı ve bir kelebek etkisi oluşturmayı planladık. Samsun’dan Edirne’ye gönül köprüsü kurmuş olduk. Aynı anda aynı duyguda buluştuk. Ve bu etkinin daha fazla kitlelere ulaşması için kendi sınıflarımızda uyguladığımız etkinlikleri önce okulumuza yaydık. Tüm okul öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle teneffüste ip atladık. Sonra ilimizdeki birçok okulun katılımıyla mendil kapmaca oynadık. Ardından Şırnak, Adıyaman, Balıkesir gibi ülkemizin dört bir yanından okulların katılımıyla yakar top oynadık. Adıyaman'dan Antalya'ya birçok ilimizde bir kelebek etkisi misali projemizi yaygınlaştırdık. Ülkemizin dört bir yanında projemize destek veren meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz ”diye konuştu.
Köksal ÖNER


Samsun İlkadım Maarif İlkokuluKelebek EtkisieTwinning projesiip atlamafasulye torbasımendil kapmacayakan top