Geri

Samsun'da öğrenci ve velilere eğitim zulmü!

Samsun'da, güçlendirme çalışması nedeniyle başka bir okula nakil olan lise öğrencilerinin okulda gece geç saatlerde çıkması, veliler ve öğrencileri isyan ettirdi. Veliler, "Önümüz kış, gece yarısına kadar çocuklarımızı bekliyoruz. Bu duruma bir çözüm bulunsun" dedi.

15:56:55 | 2022-09-14


Haberi Sesli Dinle

Okul binaları deprem güçlendirmesi için tadilata giren İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Samsun'un İlkadım İlçesi 30 Ağustos Caddesi üzerinde bulunan Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "ortak öğretime" geçti.

GECE 21.00'A KADAR EĞİTİM
Sabahtan öğleden sonraya kadar Piri Reis öğrenci ve öğretmenlerinin kullandığı okul binası, saat 14.00'dan sonra İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencilerine tahsis edildi. Saat 14.00'da başlayan eğitim, gece 21.00'a kadar devam ederken, öğrenciler ve veliler adeta duruma isyan etti.

VELİLER ENDİŞELİ
Özellikle ulaşım ile ilgili sıkıntıların yaşandığı okulda, servisi olmayan öğrenciler mağdur olurken, çocuklarının gece yarısı okuldan dönmesini bekleyen veliler ise oldukça endişeli. Kimi veliler gece geç saatlere kadar okul önlerinde çocuklarını bekliyor.

KIŞIN NE OLACAK?
Özellikle kış mevsiminin başlaması ile birlikte hem ulaşım hem de sosyal anlamda eksikliklerin yaşanacağından şikayet eden veliler, eğitim kalitesinin düşeceğinden endişe etmenin yanı sıra, özellikle servis kullanmayan ve evlerine ulaşım sorunu yaşayan öğrencilerin başına bir iş gelmesinden korktuklarını, yetkililerin bu konuda önlem alması gerektiğini ifade ettiler.

SERVİS TAHSİS EDİLMELİ
Okulda bir diğer sıkıntı ise, görevli öğretmenlerin ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşaması. Aracı olmayan öğretmenler okuldan merkeze 30 dakika yürürken, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenler ve öğrenciler için servis alternatifleri oluşturması, okula ulaşımda ek maliyete neden olan durum ile ilgili iyileştirmeler yapılması istendi.

CİMER'E ŞİKAYET EDECEKLER
Öte yandan, yaşanan durumdan şikayetçi olan bir grup veli, konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne taşımayı düşünürken, velilerin yaşanan olumsuz durumla ilgili herhangi bir önlem almayan yetkilileri şikayet etmek için hazırlandıkları ifade edildi.


samsunilkadımpiri reisistiklal Mesleki Tekniköğrenciveli