Geri

Samsun'da mahalleyi su bastı

Samsun’un Bafra ilçesi Kuşçular Mahallesinde “Pampal Mevkiinde” bulunan evlerin bahçeleri, tarım arazileri, samanlık ve ahırları su bastı.

14:46:32 | 2022-02-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun’un Bafra ilçesi Kuşçular Mahallesinde “Pampal Mevkiinde” bulunan evlerin bahçeleri, tarım arazileri, samanlık ve ahırları su bastı.



Mağdur olan çiftçilerden mahalle sakini ve ayrıca Tarım Teknikeri olan Abdulsamet Talaz yaptığı açıklamada; “2021 Eylül ayından itibaren yeniden arazilerimizi sular basmaya başladı ve Ocak 2022 tarihi itibariyle ev, ahır ve bahçelerimize girilemez oldu. Daha önceki yıllarda açılan kanallardan, bu yıl sular ileriye doğru gitmiyor. Çünkü açılan kanallar çiftçilerin özel mülk arazilerinden geçmekte olduğu için, kanalların önü kapatılmış durumdadır ”dedi.



CİMER’E 14 EYLÜL 2021 TARİHİNDE BAŞVURU YAPILDI
Su baskını nedeniyle ektiğimiz bitkiler su altında kalmakta ve kurumakta olduklarını hatırlatan Mağdur olan çiftçilerden mahalle sakini ve Tarım Teknikeri olan Abdulsamet Talaz, “Hayvanlarımızın barınakları olan ahırlara ve samanlık gibi yerlere su baskını nedeniyle girilememektedir. Ekili tarım arazilerinde büyük zarar meydana geldi. Su taşkınları edeniyle mağduriyet yaşanan çiftçiler ve hane sahipleri olarak, yetkilerden yardım istedik. CİMER’e 14 Eylül 2021 tarihinde başvuru yapıldı. Başvuru aynı zamanda DSİ ile SASKİ yetkililerine de yapıldı. SASKİ görevlileri, su baskını olan yerlerde incelemeler yaparak gitmişlerdir. Ancak, bugüne kadar hiçbir gelişme olmamış, hala araziler, bahçeler, ahırlar ve samanlıklar su altında beklemektedir. Mahalle sakinleri olarak yetkililerden ve devlet büyüklerinden, mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Geçmiş yıllarda arazilerimizi su basmasından dolayı bahçelerimiz, samanlıklarımız ve ahırlarımız sular altında kalmıştı. Sadece sonbahar ve kış mevsiminde değil, yaz aylarında bile arazilerimiz su altında kalıyor. Kalıcı bir çözüm için Devlet görevlilerince, arazilerde kepçelerle su kanalları açılarak, suların gitmesi sağlanmıştı ”diye konuştu.

Her yıl sonbahar aylarında başlayan bu sorunun, Kuşçular Mahallesinden başlayıp denize kadar giden devlet kanallarına bağlanarak çözüm bulunabilineceği ifade edildi.
Köksal ÖNER


samsunbafrasu basmasıkuşçular mahallesiyağmur