Geri

Samsun'da kavşak düzenlemeleri kazaları azalttı

Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi kapsamında 101 kavşakta yapılan düzenleme, raylı sistem kazalarını da büyük oranda düşürdü. Yılda ortalama 18 kazanın yaşandığı raylı sistem güzergahlarında, bu yıl ilk 9 ayda sadece 2 kaza meydana geldi.

10:36:37 | 2022-10-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ASELSAN ile birlikte hayata geçireceği ‘Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi kapsamında 101 kavşağın geometrik düzenlemesi yapıldı. 76 kavşakta dinamik ve adaptif hale getirildi. Tüm bu düzenlemeler sayesinde kaza oranları da düştü. Özellikle raylı sistem güzergahlarında yer alan kavşaklardaki düzenlemeler kazaları büyük oranda azalttı.

Samsun’da trafik güvenliğini yükseltmek, konforu artırarak verimliliği sağlayabilmek adına kısa, orta ve uzun vadeli çözümler oluşturmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Akıllı Şehir Trafik Güvenliği’ projesi ile bu anlamda olumlu geri dönüşler sağladı. Yapılan düzenlemenin ardından yılda ortalama 18 kazanın yaşandığı raylı sistem güzergahında bu yıl ilk 9 ayda rakamlar aşağıya düştü. 9 ayda sadece 2 kaza yaşandı.

GÜVENLİ VE KONFORLU SEYAHAT
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biz vatandaşımızın gideceği yere hem en kısa sürede gitsin hem de en güvenli şekilde ulaşsın istiyoruz. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesini de bu nedenle hayata geçirdik. Sistemin trafikte ne kadar çok şeyi değiştirdiğine de birlikte tanık oluyoruz. Trafikte yüksek oranda rahatlama görüyoruz. Hem karayolu araçlarında hem de raylı sistemde kazalar azaldı. Vatandaşımız her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor. Bizde onların güvenli ve konforlu seyahat edebilmeleri için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

DÜZENLEME RAYLI SİSTEME OLUMLU YANSIDI
SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler de, “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesiyle kavşakların geometrisi yeniden düzenlendi. Bu karayolu araçları ve yayalar için bir disiplinin sağlanması adına yapıldı. Bu çalışmalar raylı sistem tarafına da olumlu yansıdı. Yılda ortalama 18 kaza meydana gelirken bu yıl ise 2 kaza yaşandı. Bunda en önemli etki akıllı ulaşım sistemleri. Biz de makinist ve güvenlik ekibimizin eğitim sürecini artırarak devam ettirdik. Tüm bu doneler daha güvenli bir ulaşım sisteminin oluşmasını sağladı” ifadelerini kullandı.


samsunkavşaksamsun büyükşehirmustafa demirsamulaştramvay