Geri

Samsun'da karnelerini hastanede aldılar

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde yatarak tedavi gören öğrenciler için karne töreni düzenlendi.

11:38:13 | 2022-06-20


Haberi Sesli Dinle

Tüm Türkiye'de öğrenciler geçtiğimiz hafta Cuma günü karnelerini alırken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördükleri için karnelerini alamayan çocuklar için Karne Töreni düzenlendi. Törene; hastanede görev yapan öğretmenler, hastane müdürleri, sağlık çalışanları, hasta yakınları ve öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE'DE ÖRNEK HASTANE SINIFI
Hastane sınıfı hakkında bilgi veren uzman öğretmen Necati Er, Türkiye'nin, gerek donanım gerekse öğrenci kapasitesi bakımından en kapsamlı hizmet veren ve bünyesinde ilk, orta ve lise sınıfları bulunduran örnek hastane sınıfı olduklarını belirtti.

Öğrencilere yönelik faaliyetlerden de bahseden Er, "İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, burada okullarındaymış gibi eğitimlerini almaktalar. Sınıfımızda 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde başarılı çalışmalar yapılırken Hastane ortamında dönem içinde 1 aydan fazla kalan öğrencilerimizin okullarına notları gönderilerek sınıflarını geçmeleri ve karne almaları sağlandı. Ayrıca, 8. sınıftaki 2 öğrencimiz, LGS Sınavı’na Hastane ortamında alındı. Eğitim yılı sonunda düzenlediğimiz törenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyor, öğrencilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Ardından öğrencilere karne ve hediyeleri takdim edildi.

 


OMÜondokuz mayıs üniversitesikarnehastanesınıföğrenci