Geri

Samsun'da Hayvan Barınağı büyütülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, can dostlarına özel oluşturduğu Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni büyütüyor. Doğal yaşam alanında yavru köpeklerin anneleriyle kalabileceği yeni alan tasarlandığını söyleyen Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, çalışmaların başladığını belirtti.

12:29:22 | 2022-06-26


Haberi Sesli Dinle

Beslenme, barınma ve tedavi ihtiyacı olan sahipsiz sokak hayvanlarını bünyesindeki bakım ve rehabilitasyon merkezinde koruma altına alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 600’ü köpek, 300’ü kedi olmak üzere 900 sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor. Tam donanımlı veteriner kliniğinin bulunduğu merkezde bakılan kedi ve köpekler, ormanlık alanda doğayla iç içe olup, özgürce yaşam sürüyor.

Pandemi döneminde ziyarete kapatılarak bakım ve rehabilitasyon merkezinin fiziki koşullarını iyileştiren büyükşehir belediyesi, kliniğin donanımını da artırdı. Ortopedik ve özel operasyonlar hazırlanan steril 2 ameliyathanenin yanı sıra tedavisi devam eden kedi ve köpeklerin günlük takibi için hastane odaları oluşturdu. Ayrıca kısırlaştırma sonrası anesteziden çıkma ve iyileşme süreçlerinin hekimlerce takibi için farklı bir bölüm daha meydana getirdi.
Gebe köpeklerin doğum sonrasında yavrularıyla birlikte bakılması için özel bir alan yapma kararı alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, ekiplerini merkeze sevk etti. Yer tespitinin ardından sahiplenilecek yavru köpeklerin bakıldığı Sevgi Evi’ne yakın mesafede başlayan çalışmalar, 60 günde tamamlanacak.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, kedi ve köpeklerin her türlü ihtiyaçlarını özenle karşılayarak, hayvanlara sokaktan daha iyi baktıklarını söyledi. Kasap, “Can dostlarımızla yakından ilgilenerek, sorunlarına çözüm üretiyoruz. 600 köpeğimiz için 15 gözlü yeni bir alan yaptık. Günde iki kez temizliklerini ve sağlık kontrollerini yaparak, gıdalarını veriyoruz. İlçelerimizden kısırlaştırılması veya acil müdahale için getirilen köpeklerimizi kliniğimizde tedaviye alıyoruz. Bir kısmını müşahede altında tutarak, anesteziden çıkma ve iyileşme süreçlerini takip ediyoruz. 10 günlük sürecin ardından tutanakla ilçe belediyesi ekiplerine teslim ederek, doğaya bırakılmalarını sağlayacağız. Hayvanlarımızın yeniden sağlıklarına kavuşabilmesi adına tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bize her konuda destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir olmak üzere tüm amirlerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

ÜLKEMİZİN EN GÖZDE DOĞAL YAŞAM ALANLARINDAN BİRİSİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz, konsepti itibariyle ülkemizin en gözde doğal yaşam alanlarından biridir. Biz sahibi olmayan sokak hayvanlarımız konusunda çok hassas davranıyor ve onlar için büyük çaba sarf ediyoruz. Onların yaşam koşullarını iyileştirmeye ve konforlarını artırmaya yönelik merkezimizi geliştiriyor, büyütüyoruz. Şuanda da doğum yapacak dişi köpeklerimizin yavrularıyla birlikte kalıp onları besleyebilecekleri ayrı bir kısım oluşturuyoruz“ şeklinde konuştu.


samsunhayvanköpekbarınaksamsun büyükşehir