Geri

Samsun'da gençler, "Bir Bilenle" buluştu

Samsun'da, Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi düzenlendi. Açılış programına ünlü tarihci İlber Oltaylı da katıldı.

16:13:14 | 2021-12-28


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi düzenlendi. Açılış programına ünlü tarihci İlber Oltaylı da katıldı.

Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından Sakarya İlkokulu'nda 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin açılış programı düzenlendi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın da yer aldığı açılış programında ünlü tarihçi İlber Oltaylı da öğrencilerle buluştu.

KİTAP, EN ETKİLİ ARAÇ
Programda yaptığı konuşmada, kitapların, kültür seviyesini artırmak ve bilgi sahibi olmak için en etkili araçlar olduğunu ifade ederek, kitap okumanın aynı zamanda düşünce yapısını besleyip, güçlendireceğini belirten Vali Dağlı, "Hangi yöne gideceğini bilmeyen bir insana pusula gibi kılavuzluk yaparak gideceği yolu gösteren kitaplar, gerçek manada dünyayı tanımamız konusunda bizlere büyük katkılar sağlamaktadır" dedi.

HEDEF, ÖNCÜ NESİLLER
Vali Dağlı, "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesiyle öğrencilerimizi değerli eserler ile buluşturarak medeniyet değerlerimizi ve mirasımızı sahiplenecek öncü nesiller yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Kitap okumak insana geçmişini, tarihini, toplum ve millet bilincini de öğretir. Kitap okumayı bir görev, bir zorunluluk olarak algılamamalı, hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Fırsat bulduğumuz her anı değerlendirmeli, sevgi ve heyecan ile okumalı, kitapların en yakın dostlarımızdan biri olduğunu umutmamalıyız" diye konuştu.

Program, İlber Ortaylı'nın 'Bir Ömür Nasıl Yaşanır' kitabının protokol üyeleri tarafından projeye katılan öğrencilere hediye edilmesiyle sona erdi.


genç memur-seneğitim bir sensamsun valisizülkif dağlıilber ortaylısakarya ilkokuluBir Bilenle Bilge Nesil