Geri

Samsun'da fiyat denetimi tavizsiz sürecek

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, market, pazar yerleri, sebze ve meyve halleri ile gıda toptancılarına yönelik fiyat denetimlerinin il genelinde tavizsiz sürdürüleceğini söyledi.

10:50:18 | 2022-01-14


Haberi Sesli Dinle

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, son dönemde başta temel gıda ve tüketim malzemeleri olmak üzere piyasada görülen fahiş ve haksız fiyat artışları ile fiyat etiketi, fiyatları manipüle etme, haksız ticari reklam ve ticari uygulamalar, stokçuluk, dara düşümü konuları ile ilgili toplantı düzenledi. Vali Dağlı başkanlığında gerçekleşen toplantıya Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, TSO Başkanı S. Zeki Murzioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı H. Eyyüp Güler, yerel ve ulusal market zincirleri ile sektör temsilcileri katıldı.

FİYAT DÜŞÜRMEDE DE HASAS OLUN
Döviz kuruna bağlı girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek fiyatları artıran üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin, döviz kurundaki düşüşe paralel olarak satış fiyatlarını düşürmeleri konusunda da aynı hassasiyeti göstermeleri gerektiğini dile getiren Vali Dağlı, Ticaret İl Müdürlüğü'nce resen ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

PARA CEZASI VAR
Vali Dağlı ayrıca, market, pazar yerleri, sebze ve meyve halleri, gıda toptancılarında sürdürülen denetimlerde temel gıda ve tüketim ürünlerinde arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespit edilmesi halinde üretici, tedarikçi, perakende işletmelerin idari para cezaları ile karşı karşıya kalacağı ve bu konudaki denetimlerin tavizsiz sürdürüleceği uyarısında bulundu.


valisamsun valisizülkif dağlıetiket denetimimarket