Geri

Samsun'da en anlamlı eğlence

Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği (SAMUKAD) down sendromlu ve otizmli çocukların sosyalleşmeleri amacıyla eğlence gerçekleştirdi. Etkinlikte çocuklardan bazıları enstrüman çalarken bazıları da dans ederek eğlendi.


09:56:33 | 2023-10-17


Haberi Sesli Dinle

SAMUKAD, otizmli ve down sendromlu çocukların sosyalleşmeleri amacıyla etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklardan bazıları enstrüman çalarken bazıları da dans ederek eğlendi.

SAMUKAD Başkanı Burcu Keskin, lösemili, otizmli, down sendromlu ve köy okullarında ihtiyaç sahibi çocukları mutlu etmek amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Özel çocukların sosyalleşmeleri ve iletişime geçmeleri için diğer çocuklarla bir araya getirdiklerini belirten Keskin, çocukların birlikte oyunlar oynayıp eğlendiklerini anlattı.

Keskin, dernek olarak bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini belirterek, "Zihinsel ve down sendromlu çocuklarımızın topluma entegre olmalarını hedefliyoruz. Bu tarz etkinliklerle çocukların mümkün olduğu kadar sosyalleşmesi için çalışma yapıyoruz. Bunu da sosyal medya üzerinden takipçilerimiz ve üyelerimizin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Sadece engelli çocuklarımız değil diğer dezavantajlı çocuklarımız için de çalışmalar yapıyoruz." dedi.


samsunsamukadburcu keskinotizmlidown sendromlumutluluğun kanatları