Geri

Samsun'da ekipler kara karşı teyakkuzda

Samsun Valiliği, ilgili kurumların tüm hazırlıklarını yaparak kar yağışı nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuz durumlara karşı teyakkuz halinde olduğunu bildirdi.

14:05:38 | 2021-12-23


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının yakinen ve anlık olarak takip edildiği belirtildi. Açıklamada, "Kış şartlarının ve kar yağışının etkisini göstermeye başladığı son günlerde yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında, il genelindeki kar yağışı miktarları ve yol durumları, Valiliğimizin koordinasyonunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarımız tarafından yakinen ve anlık olarak takip edilmektedir. 22.12.2021 Çarşamba günü etkisini göstermeye başlayan kar yağışı da kurumlarımız tarafından yakinen takip edilmiş, gerekli tuzlama ve diğer çalışmalar yapılmış ve ilimizde genel hayatı etkileyen olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır" denildi.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
Açıklamada ayrıca, "19 Kasım 2021 tarihinde Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında gerçekleştirilen Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantılarında alınan kararlar neticesinde; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden ilan edilen hava durumuna göre ilgili kurumlarımız sorumluluk bölgelerinde tüm hazırlıklarını yaparak yaşanması muhtemel olumsuz durumlara karşı teyakkuz halindedirler. Kurumlarımızca alınan tüm tedbir ve yürütülen çalışmaların yanı sıra; ilimizde 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanmak zorunlu olmakla birlikte, kazasız ve sorunsuz bir kış geçirilmesi amacıyla ticari olmayan hususi araçların da kış lastiği kullanmaları hayati önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

 


karteyakkuzsamsun valiliğikışsamsun