Geri

Samsun'da dağcılar Türk bayrağı ile Ata Yolu’nda yürüyecek

Samsun'da toplanan, farklı illerden dağcılık kulübü üyeleri ve öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'ya geçerken izlediği güzergahı, Türk bayrağı ile takip etmek üzere yola çıktı.

09:48:26 | 2023-05-23


Haberi Sesli Dinle

BAYRAK DAĞCILARA TESLİM EDİLDİ
Büyük Önder Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 104. yılı, kentte etkinliklerle kutlanıyor. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda, ‘Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 13. Anma Yürüyüşü’ bugün başladı. Dağcılar, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ilk adımı attığı yeri temsil eden Tütün İskelesi'nde toplandı. Samsun Gençlik ve Spor Müdürümüz Feyzullah Dereci, Türk bayrağını öperek yürüyüşe katılacak dağcı gençlere teslim etti. Güzergah hakkında bilgi verilmesinin ve konuşmaların ardından katılımcılar teslim aldıkları bayrakla yola çıktı.

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLADI’
İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin mayıs ayı boyunca süreceğini ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 104 yıl önce Samsun'dan Havza'ya 'Ata Yolu' dediğimiz noktaya dağcılarımızla beraber temsili farkındalık oluşturmak adına yürüyüşe başladık. Valimiz adına bayrağı öperek dağcı gençlerimize verdik. Onlar da Havza'da tören alanına götürecekler” dedi.


samsun19 mayısatatürkata yoluhavzagençlik ve spor bayramıfeyzullah derecisamsun haberlerimilli mücadelebayraktürk bayrağı