Geri

SAMSUN’DA ÇİFTE BAYRAM

Kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı şehir Samsun çifte bayramı yaşıyor. Şanlı Zaferin 100’üncü yılında Teknofest Karadeniz’e ev sahipliği yaparak bu gururu taçlandıran Karadeniz’in incisi Samsun, yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce misafire ev sahipliği yapıyor.

12:24:46 | 2022-08-30


Haberi Sesli Dinle

Ülkemizin her bölgesi milletimiz için ayrı bir önem teşkil etmekle birlikte, ilk adım şehri Samsun’un her vatandaşımızın kalbinde farklı bir yere sahip olduğunu belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ‘İstikbal göklerdedir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele ateşini yaktığı şehir Samsun’da Milli Teknoloji Hamlesinin en güzel yansıması TEKNOFEST’in heyecanını yaşıyor olmanın ayrı bir gurur vesilesi olduğunu kaydetti.

Teknofest Karadeniz nedeniyle kente ilginin aylar öncesinde başladığını ifade eden Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gerek Teknofest coşkusunu yaşamak gerekse de tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle Samsun’u keşfetmek isteyen misafirlerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Öğrencilerimiz, aileleri ve dışarıdan gelen tüm misafirlerimiz festival coşkusunu en konforlu şekilde yaşamaya başladı. Bugüne kadar aldığımız olumlu geri dönüşler şehrimizin bu tür organizasyonlar için ne kadar uygun olduğunu ortaya koyuyor.

Festivalin ilimizde yapılıyor olmasının getirdiği sahiplenme duygu ve düşüncesinin de etkisiyle Samsun’da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Teknofest Karadeniz’e 35 bin proje gibi rekor bir sayı ile katılım gösterdi. Bununla birlikte, kırsal mahallelerimizden 80 bin öğrencimizi 6 günlük festival süresince festival alanına ulaştırarak, bu heyecana ortak olmalarını sağlayacağız. Bu önemli festivalin coşkusu ve gururunu her yönüyle yaşıyoruz. Dijital dünyamızda teknoloji ve bilimin ışığında genç mucitlerimize destek olmaktan ve Milli Teknoloji Hamlesine ev sahipliği yapmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz.” diye konuştu.


samsunbayram30 ağustosteknofestkaradeniz