Geri

Samsun'da Çerkezler iftarda buluştu

Adige Kültür Derneği tarafından Atakum Belediyesi Sosyal Tesislerinde verilen geleneksel iftar programında, Samsun’da yaşayan Çerkezler bir araya geldi.

11:34:04 | 2022-04-21


Haberi Sesli Dinle

Adige Kültür Derneği tarafından Atakum Belediyesi Sosyal Tesislerinde verilen geleneksel iftar programında, Samsun’da yaşayan Çerkezler bir araya geldi.

Adige Kültür Derneği olarak, eski geleneklerinin yaşatılması ve Samsun’da yaşayan Çerkezler arasındaki bağın güçlenmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Adige Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Özer, birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının manevi havasının en güzel şekilde yaşanması için böyle bir geceyi tertip ettiklerini söyledi.

‘BAĞLARI GÜÇLÜ TUTMALIYIZ’
Başkan Özer, "Aramızdaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyoruz ve bu nedenle her yıl düzenlediğimiz iftar programını geleneksel hale getirdik. Geceye katılarak bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Önemli günde Çerkezlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan Adige Kültür Derneği'ne teşekkür etti.

400 KİŞİ KATILDI
Atakum Belediyesi Sosyal Tesislerinde verilen geleneksel iftara, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, siyasi partilerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile Samsun’da yaşayan Çerkezler katıldı. 400 Kişinin katıldığı iftar yemeğinde davetliler, geleneksel Çerkez Müziği ve Çerkez dansları icra etti.
Köksal ÖNER

 


samsunçerkesçerkeziftar yemeğiramazan ayıatakumchp samsun milletvekilineslihan hancıoğluAdige Kültür Derneği