Geri

Samsun'da Büyükşehir'e 'yosun' tepkisi

Samsun Körfez Yat Limanı Derneği Kurucu Başkanı Bayram Uzunoğlu, Samsun Körfez Limanı'nın kirli olmasına ve temizlenmemesine tepki gösterdi. Uzunoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek, "Körfez Limanı'ndan daha büyük olan Haliç ve onlarca yer temizlenebiliyorken, burası neden temizlenmiyor?" diye sordu.

09:56:36 | 2022-08-24


Haberi Sesli Dinle

Samsun'un bir deniz kenti olması sebebiyle denizden yeteri kadar istifade edilemediğini belirten Samsun Korfez Yat Limanı Derneği kurucu Başkanı Bayram Uzunoğlu, “Samsun'umuza dışarıdan gelen vatandaşların körfez limanını gördüklerinde neden temizlenmiyor. Acaba başka bir amaç mı var? Altında gibi serzenişte bulundukları ve Samsun'a yakışmadığını söylemektedirler. Akabinde yazık yazık diyerek memnuniyetsizliklerini belirtmektedirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir beyin bürokratlarıyla Körfez Yat Limanı'nı boydan boya yaya olarak gezmesini bekliyoruz” dedi.

‘BUNUN ÇOK ZAMAN ALACAĞINI SÖYLEDİ’
Dernek yönetimi olarak limanın içerisindeki otları yolup kayıklarla dışarıya attıklarını vurgulayan Bayram Uzunoğlu, ”Bunu sürekli yapıyoruz. Ama genel makinalı bir temizlik yapılmayınca köklü bir çözüme ulaşamıyoruz zemin batak balçıkla dolmuş ve insan boyundan fazla otlar körfezin ortalarına kadar gitmektedir. Bizler her türlü riski göze alarak elimizden geldiği kadar mücadelemizi vermekteyiz. Dernek olarak büyük şehir başkanına gittik sorumluluğun ulaştırma da olduğunu söyledi bizde 9 bölge müdürlüğü müdür yardımcısıyla görüştük henüz daha projesinin hazırlanmadığını ve bunun çok zaman alacağını söyledi .Durum böyleyken Samsun halkı bu kirliliği ne kadar daha çekecektir ve Samsun halkı misafirini körfeze getirdiğinde ne cevap verecektir.? Akıl sahiplerine idarecilerimize soruyorum. Samsun sahipsiz mi? Bizler dernek olarak afet ekibi dalış ve cankurtaran faaliyetlerimiz oluşturduk fakat uygulama için sahilden bir yer gerekti ama beldiyse bize kesinlikle olmaz bu faaliyetleri biz yaparız demiştir STK lara bu tip imkanlar verilmeli biz bunun karşısında başkada bir talebimiz yoktu” diye konuştu.

‘NEZAKETTEN UZAK OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ’
Yetkililere seslenen Uzunoğlu, “Atakum eski iskelenin yaz ayında sıcakların buram buram insanları bunaldığı mevsimde bakıma alınmasını da anlayamadık insanlar sıcaktan evlerinde otaramıyorlar denize gitmek istiyorlar sahile gittiklerinde bazı tecrübesiz halka nasıl davranacağını bilmeyen ama üzerinde cankurtaran yazılı bazı kimselerin nezaketten uzak olduklarını görüyoruz. Ellerinde telefon ilgisiz bir durumdalar. Samsun halkımızı denizle barıştırmak gereklidir samsunumuzda deniz akvaryumu çok da yakışır düşünenlerdenim orada küçük yaşta yelkenleriyle acılan evlatlarımızı izlemek ayrı bir güzellik arz edecektir. Bu vesileyle samsunumuza hizmeti bir vazife addederek bu yola çıktık şu gök kubbede bir güzel seda bırakmaktır amacımız ama yerel yönetimlerden engellemelerle karşılaştık ve bu sadece hayallerimizde kaldı” diye ifade etti.

‘DENİZİMİZE ELBİRLİĞİ İLE SAHİP ÇIKALIM’
Samsun halkını denizle barıştırmayı ilke haline geddirdiklerini işaret eden Uzunoğlu, “Samsunumuza deniz akvaryumu çok da yakışır. Körfez limanındaki köprünün yerinin değişmesiyle orada biriken kum yığınlarının yok edileceğini düşünenlerdenim. Orada küçük yaşta yelkenleriyle acılan evlatlarımızı izlemek ayrı bir güzellik arz edecektir. Bu vesileyle Samsunumuza hizmeti bir vazife addederek bu yola çıktık. Şu gök kubbede bir güzel seda bırakmaktır amacımız. Bir an öne yerel yöneticilerimizin bu işe el atmasını bekliyoruz yaz bitmekte ama anıların kötü hatıraları kalacaktır belleklerimizde. Bizde turist olarak şehrimize gelenlere işte samsunumuzun güzellikleri deyip göğsümüzü kabartmak istiyoruz ”şeklinde konuşu.

Haber: Köksal ÖNER


samsunsamsun büyükşehirmustafa demiryosunyat limanıkörfezatakum