Geri

Samsun'da bisiklet yolunun yüzde 95'i tamamlandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Adnan Menderes Bulvarı Yeşil Yürüyüş Yolu ve Bisiklet Yolu Projesi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’e ulaştığı projede yol çalışmaları tamamlandı. Peyzaj çalışmalarının sürdüğü yolda bisiklet ve yürüyüş tutkunlarına şimdiden hizmet vermeye başladı.

10:54:27 | 2022-08-07


Haberi Sesli Dinle

Kurupelit ile İncesu sahili arasındaki proje, yeşil alan, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu olarak tasarlandı. Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarından birine sahip olma noktasında çalışan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurupelit ile İncesu arasındaki 2.7 kilometrelik yolda vatandaşlar bisiklet sürmeye başladı. Peyzaj düzenlemelerinin de yapılmasının ardından bisiklet yolu estetik bakımdan da kusursuz hale getirilecek. Sahil bandındaki en uzun bisiklet yollarından birine ise Samsun sahip olacak.

MEMNUNİYETLERİNİ BÖYLE İFADE ETTİLER
Eskiden araç yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını ve bisiklete binmekten keyif aldığını ifade eden Adnan Yıldırım; “Bu proje çok güzel oldu. Artık rahatlıkla, güvenle bisiklet kullanabiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. İsmail Demircan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çalışıyor. Rahatsızlığına da çok üzüldük. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu. Projeyi çok beğendiğini ifade eden Yağız Yön de, “Araba yolunu kullanıyordum. Bu da tehlikeli oluyordu. Bu yolun yapılması çok güzel oldu” diye konuştu.

TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ ŞEHİR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Temiz Çevre, Temiz Şehir hedefiyle kentte hava kirliliğini önleyerek halk sağlığını koruyacak projelere büyük önem veriyoruz. Bisiklet kullanımı da giderek artıyor. Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri olma noktasında çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu alanda çalışmalarımızı genişleteceğiz. Çok uzun bisiklet parkurlarına sahip olacağız. Kurupelit ile İncesu arasındaki bisiklet yolu şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


samsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demiratakumbisikletbisiklet yolu