Geri

Samsun'da Atatürk böyle anıldı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü Samsun'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

13:48:02 | 2021-11-10


Haberi Sesli Dinle

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Büyük Salonda 'Anma Programı' düzenlendi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın da katıldığı program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Vali Dağlı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, programda oratoryo gösterisi yapıldı ve ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi.

FOTOĞRAFLARLA ATATÜRK
Samsun'da ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü Anma Programı kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' ziyarete açıldı. Vali Dağlı ve diğer protokol üyeleri Atatürk'ün onlarca fotoğrafının yer aldığı sergiyi gezdi.

MOBİL MÜZE SAMSUN'DA
Öte yandan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Türk ulusunun kaderini değiştiren Çanakkale Savaşı'ndan kalan silahların, teçhizatların ve eşyaların sergilendiği, ayrıca muharebelerden kesitlerin de yer aldığı Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi'ni gezdi. ve 10-Mobil müze, 11-12 Kasım günlerinde Samsun halkının ziyaretine açık olacak.

Köksal ÖNER


Mustafa Kemal Atatürk10 Kasımanma programıAtatürk Kültür Merkezimobil müzeçanakkale mobil müze