Geri

Samsun'da Atatürk Anıtı'na çirkin saldırıya iki gözaltı

Samsun'da, Atatürk Parkı içinde bulunan ve Milli Mücadele simgesi olan Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırı ile ilgili iki kişi yakalanarak gözaltına alındı.

08:29:02 | 2022-02-03


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, Atatürk Parkı içinde bulunan ve Milli Mücadele simgesi olan Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırı ile ilgili iki kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun'da bu sabah, Atatürk Anıtı, kimliği belirsiz kişilerce urgan bağlanıp, araçla çekilerek indirilmeye çalışıldı. Olayla ilgili Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri anında harekete geçti. Polis, çirkin olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen iki kişişi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan şahısların sorgusu sürüyor.

SORGULARI SÜRÜYOR
Çirkin olaylı ilgili iki kişinin yakalandığı haberini Samsun Valiliği duyurdu. Valilik'ten yapılan açıklamada, "03.02.2022 günü saat 08.15 sıralarında İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Onur Anıtı'na urgan (ip) asmak suretiyle menfur saldırı gerçekleştiren iki kişi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır" denildi.

ASLA KABUL EDİLEMEZ
Açıklamada ayrıca, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun'un simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan ve asla kabul edemeyeceğimiz bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir" ifadelerine yer verildi.

 


ATATÜRKATATÜRK ANITIONUR ANITISAMSUNSAMSUN ATATÜRK PARKI