Geri

Samsun'da Atatürk Anıtı davası başladı

Samsun'da Atatürk Heykeli'ne yönelik saldırı olayını gerçekleştiren sanık kuzenlerin davası başladı. Haklarında 9 yıl hapis cezası istenen sanık, kendini "Ne yaptığımı hatırlamıyorum" diyerek savunurken, duruşma ileri tarihe ertelendi.

10:25:22 | 2022-03-29


Haberi Sesli Dinle

 

Samsun'da Atatürk Heykeli'ne yönelik saldırı olayını gerçekleştiren sanık kuzenlerin davası başladı. Haklarında 9 yıl hapis cezası istenen sanık, kendini "Ne yaptığımı hatırlamıyorum" diyerek savunurken, duruşma ileri tarihe ertelendi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
Samsun'da, Atatürk Anıtı'na urgan bağlayarak yıkmaya teşebbüs eden ve anıtı yıkamayınca olay yerinden kaçan, ancak kısa sürede yakalanan iki kuzenin davası Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. C.R.F. Boğazlıyan Kapalı Cezaevinden, B.F. ise Sungurlu Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM
Kendini savunan C.R.F.," Herkesten özür diliyorum. Telefonumda Atatürk'e ait, devlet büyüklerine dair aleyhte bir şey yoktur. Kimse hakkında kötü düşünmem. En büyük hatam Batuhan'ın yanına gittim. Alkol aldığı için gittim. Batuhan uyuşturucu madde kullanıyordu. Batuhan'ı kurtarabilirmiyim diye düşündüm. Yemin ederim öncesine dair böyle bir planım yoktu. Emniyette beni 5-6 saat ifadem alınmak istendi. Ben içmiştim. İçtiğimi söyleyemedim. Nezarete konulurken bir polis arkadaşa ne yaptığımı bilmiyorum dedim. Savcıya çıkacaktık. Vallahi billahi Atatürk hakkında hain demedim. Ben ne yaptığımı hatırlamıyorum. Karakolda ifademde ne dediğimi hatırlıyorum. Benim daha önce ne uyuşturucu davam var, ne de uyuşturucu kullanmışlığım var. Ne trafik suçum var. Hiç bir suç kaydım yok. Uyuşturucudan kendimi kaybetmiş olduğumdan yaptığım olaydır. Herkesten özür dilerim" dedi.

ELİMİ BİLE SÜRMEDİM
B.F. ise, "Böyle bir olaydan dolayı çok üzgünüm. Ben elimi bile sürmedim. Benim olay yerine gitmem farklıydı. Ben sadece elimle anıta çıkmasına yardım ettim. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Zarar gören bir şey varsa karşılamaya hazırım. Anıtın yanında yemek yerken, C.R.F. Atatürk anıtını göstererek 'Anıt üzerimize yıkılsa ne olurdu' dedi. Güldük. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

DAVA 21 NİSAN'A ERTELENDİ
Hakim, mütalaaya karşı sanık avukatının yazılı savunma talebi için süre vermesine ve tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Nisan saat 14.00'e erteledi.


samsunatatürk anıtıatatürk heykeliatatürk heykeline saldırıdavaduruşma