Geri

Samsun'da Akıllı Kavşak çalışması ne zaman bitecek?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi kapsamında kavşaklarda devam eden çalışmaların haziran sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

15:00:37 | 2022-06-08


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı açılış toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü. Başkan Demir, meclis toplantısında Samsun'da adeta çileye dönüşen Akıllı Kavşak uygulamasının ne zaman biteceğine de değindi.

“KAVŞAKLARDAKİ ÇALIŞMALARI HAZİRAN SONUNA
KADAR BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Akıllı şehir Trafik Güvenliği Projesi kapsamında kavşaklarda devam eden çalışmaların haziran sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Kavşaklarda bir çok ekip çalışıyor. Yedaş, Telekom, Aselsan ve büyükşehir ekipleri yoğun bir çalışma yapıyor. Yaptığımız kavşaklarda simülasyonlara göre kavşaklarda en az yüzde 52 rahatlama oluyor. Üstelik yazılım hala devreye girmedi. Yazılımın devreye girmesiyle inanıyorum ki bu oran daha yüksek olacak. Bu akıllı sistemin en önemli özelliği de güvenli olması. Sistem tam olarak uygulanmaya başladığında trafik kazası haberlerini de daha az duyacağız. Yapay zekayı da TEKNOFEST’e kadar devreye almış olacağız” diye konuştu.


samsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demirtrafikakıllı kavşak