Geri

Samsun Çerkes Derneği'nden muhteşem kapanış gecesi

Samsun Çerkes Derneği tarafından Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlen muhteşem sezonun kapanış gecesi ile izleyicilerle buluştu. Başkan Yavuz, “Çerkes Derneği olarak büyük bir aileyiz ”dedi.

10:00:44 | 2022-06-05


Haberi Sesli Dinle

Samsun Çerkes Derneği Halk Dansları Ekibi Şıble, Mahalli Halk Dansları Ekibi Mezdegu, Nart Çocuk Kulübü, Çerkes Halk Şarkıları Korosu ve Akordeon kursiyerlerinin canlı performanslarının sergilendiği gecede, Çerkeslerin Tarihi ve Kültürel geçmişleri ile ilgili sinevizyon gösterimi de yer aldı. Ayrıca Samsun Çerkes Derneği'nin bir önceki dönem Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz ile Çerkes Halk Türk Müziği Sanatcişi Kuşeko Sima, birbirinden güzel okuduğu parçalarla geceye damgasını vuran işimler oldu.

‘BİZLERE BIRAKILAN ÇOK DEĞERLİ MİRASLARDIR’
Geceye gelen davetlilere seslenen Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yavuz, “Çok değerli misafirlerimiz, çok değerli Çerkeş dostları Samsun Çerkes Derneğinin kendi imkanları ve ekipleri ile hazırlamış olduğu geleneksel sezon finali gösterisine, kültür etkinliğine hoş geldiniz. Kafkas halk dansları çocuk ekibimiz (Nart Çocuk Kulübü)ve gençler ekibimiz derneğimiz bünyesinde değerli hocalarımızın emekleri ile 8 ay boyunca düzenli çalışmalar yaparak hazırlanmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kültürler bizlere bırakılan çok değerli miraslardır. Bu mirası yaşatmak gelecek nesillere aktarmak ise kültür derneklerinin asli görevleri içindedir. Günümüz Türkiye’sine ve Samsun’una baktığımızda değişik etnik kökenlerden, dini, siyasi vb. diğer görüşlerden büyük nüfusların birlikte ve iç içe yaşayabilme yeteneklerini geliştirdiklerini ve bu yetenekler sayesinde toplumsal birlikteliğin, refahın mümkün olduğu görülmektedir ”diye konuştu.

‘BU DURUMUN EN GÜZEL KANITLARINDAN BİRİDİR’
Dernek olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini vurgulayan Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yavuz, “Çerkes halkıda nerede yaşarsa yaşasın kendi tarihsel birikimlerini bulunduğu coğrafyanın refahına sunma konusunda daima özverili olmuştur. Çünkü Çerkes halkı binlerce yıllık tarih serüveninde var olmanın en önemli unsurlarından birinin toplumsal birliktelik olduğunu net bir şekilde tespit etmiştir. Çerkeslerin “Aralarına girdiklerinin töresine uy!” atasözü bu durumun en güzel kanıtlarından biridir. Samsun Çerkes Derneği olarak kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak, toplumun geneline fayda sağlayacak kültürel faaliyetler geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlere destek veren kurumlara ve dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum ”şeklinde konuştu.

DÜZENLENEN GECEYE BÜYÜK BİR KATLIM OLDU
Geceye Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özden, Samsun Çerkes Derneğinin eski Başkanlarından Jülide Erdoğan, Eyüp Baloğlu, Servet Yıldız'ın yanı sıra Ak Partı Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Gurup Başkan Vekili Recep Kemal Çertel, Ak Partı Samsun İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Bay Keser, İyi Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, Ak Parti Canik İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gençay, Çarşamba İlçe Belediye Başkanı Halit Doğan, CHP Ladik İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başkekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, Samsun Çerkes İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruhan Üney, Samsun ‘daki Çerkes dernekleri temsilcileri ve Samsun'da yaşayan Çerkeslerin katılım sağlandığı gecenin sonunda plaket ve çiçek takdimi yapıldı.
Haber: Köksal ÖNER


samsunçerkesatakumçerkes derneği