Geri

Samsun Büyükşehir onları kucakladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Çocuk Evi'nde özel çocuklar yarıyıl tatillerini dolu dolu geçirdi. Tatil boyunca sinema günlerinden, spor aktivitelerine varıncaya kadar birçok etkinliğin düzenlendiği merkezde, özel çocuklar doyasıya eğlendi.

15:02:15 | 2022-02-07


Haberi Sesli Dinle

Ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan çevreye kadar her alanda Samsun'u geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyor. Bu amaçla Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde hizmete alınan merkez, çocukları yarıyıl tatili boyunca yalnız bırakmadı. Sanat, spor, boyama, kitap okuma gibi birçok etkinliğin yapıldığı merkezde engelli çocuklara eğitim ve eğlence bir arada sunulurken, ailelerine de büyük kolaylık sağlanıyor.

ÇOCUKLAR ÖZGÜRCE HAREKET EDİYORLAR
Merkezde görevli Çocuk Gelişim Uzmanı Simge Kalender, çocukların Çocuk Evi’nde geçirdikleri zamanın verimli olması için etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kalender, "Çocuk Evi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir önderliğinde iki ay önce faaliyete geçti. Çocuklarımızın özgürce hareket ettikleri bir ortamımız var. Burada çeşitli oyuncaklarla eğleniyorlar. Yine burada her bir çocuğumuza eşlik eden çocuk eğitmenlerimiz var. Onların refakatinde hareket ediyorlar. Onlarla burada kaliteli zaman geçiriyorlar. Çizme çalışmaları, kesme, yırtma, yapıştırma çalışmalarıyla başlıyoruz. Harf çalışıyoruz ve kitap okutuyoruz. Çocuklarımızın gelişimine göre onları destekleyici programlar sürdürmeye çalışıyoruz. Yarıyıl tatilinde de onları yalnız bırakmak istemedik. Bu iki haftalık süreçte dolu dolu etkinlikler yaparak onların tatillerini kaliteli geçirmelerini sağladık" dedi.

ÇOCUĞUMUN TATİLİ DOLU DOLU GEÇTİ
13 yaşında down sendromlu çocuğunu merkeze getiren Hülya Atalay, "Burası bizim çok iyi oldu. Özellikle pandemi döneminde çok geride kalmıştı. Birçok şeyi unuttu. Şimdi bu merkez hizmete girdi. Buraya oğlum mutlulukla geliyor. Yarıyıl tatili boyunca da hizmette aksama olmadı. Tatilde yapılan etkinlikler çocuğumun gelişimine daha çok katkı verdi. Öğretmenlerimiz yakından ilgileniyor. Hem biz hem de çocuklarımız burada çok mutlular. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Down sendromlu kızı olan Fatma Atlı da merkeze yeni gelmeye başladıklarını belirterek, "Çocuğumun gelişimi için çok faydalı bir yer. Tatil boyunca da yapılan etkinlikler kızımı çok etkiledi. Gözlerindeki mutluluğu görmek bir anne için dünyalara bedel. Verilen bu hizmet için çok çok teşekkür ederim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gönül belediyeciliği kavramını eyleme dönüştürdüklerini ve gönül belediyeciliğinde Türkiye'ye örnek projeleri hayata geçirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Engelsiz Çocuk Evi'ne gelen çocuklarımız hem sosyalleşiyor hem de verilen eğitimlerle farklı beceriler kazanıyor. 4-14 yaş arasındaki otizmli, down sendromlu ya da farklı gelişme gösteren çocuklarımız burada oyun oynuyorlar, hoşça vakit geçiriyorlar. Uzmanlarımız ve özel eğitim öğretmenlerimiz gözetiminde oluyorlar. Çocuklar buradayken anne de özel işi varsa onu halledebiliyor. Gitmesi gereken bir yer varsa gidebiliyor. Anneye biraz mola verdirmiş oluyoruz. Merkez ile hem çocuklarımızın sosyal hayatlarına renk katıyoruz hem de anneleri biraz dinlendirmiş oluyoruz" dedi.


engelliengelli çocukEngelsiz Çocuk Eviçocuk gelişim uzmanısamsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demirmavi ışıklar