Geri

Samsun Büyükşehir’den ‘Pati Şenliği’

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bu yıl ‘Pati Şenliği’nin ikincisi düzenlendi. Etkinlikte çocuklara ve gençlere hayvan sevgisi konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

14:53:13 | 2022-10-04


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen ‘Pati Şenliği’ yoğun ilgi gördü. Sevgi Kafe arkasındaki alanda gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, veteriner hekimler, öğrenciler ve velileri, öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin yaptığı konuşma ile etkinlik başladı. Birçok öğrenci evcil hayvanları ile birlikte etkinliğe katıldı. Hayvan sevgisi hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikte öğrencilerden oluşan grup mini bir konser verdi.

‘BU YIL YAKLAŞIK 6 BİN SOKAK HAYVANI KISIRLAŞTIRILDI’
Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün çok anlamlı olduğunu ve aslında bütün günlerin hayvanları koruma günü olarak yaşanması gerektiğini söyleyerek, “Çünkü dünya sadece bizim yaşayacağımız, yaşamamız gereken bir gezegen değil. Bütün canlılarla birlikte iç içe, sevgiyle yaşama alışkanlığını sürdürülebilir bir hale getirmeyi başarabilmeyiz. O yüzden sokak hayvanları, bütün canlılar olsun bizim için çok değerli. Biz Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nde günümüzün tamamını onlarla birlikte geçiriyoruz. Bu yıl 6 bine yakın sokak hayvanının kısırlaştırmasını gerçekleştirdik. Bunun yanında 500’e yakın sokak hayvanına cerrahi operasyonda bulunduk. Yaklaşık 10 bin hayvanın tedavisini yaptık” diye konuştu.


samsunsamsun büyükşehirpatihayvanhayvanları koruma günü