Geri

Samsun Büyükşehir'den büyük ayıp! Anıtı bilboardla gizlediler

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Anıtı'nın önüne 20 metre boyunda bilboard dikti. Anıtın önünü ve görünümünü kesen bilboardu diken Büyükşehir Belediyesi'ne vatandaşlardan adeta büyük tepki yağıyor. Samsunlular, "Neyi, kimden gizliyorsunuz?" diye sordu.

13:57:02 | 2022-04-17


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Anıtı'nın önüne 20 metre boyunda bilboard dikti. Anıtın önünü ve görünümünü kesen bilboardu diken Büyükşehir Belediyesi'ne vatandaşlardan adeta büyük tepki yağıyor. Samsunlular, "Neyi, kimden gizliyorsunuz?" diye sordu.

100. YIL ANITI'NA BİLBORD ENGELİ
Samsun'da, 1981-1982 yılları arasında Heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından Atatürk'ün doğumunun 100. yılı anısına yapılan İlkadım Anıtı, Büyükşehir Belediyesi'nin bilboard engeline takıldı. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı iskelenin olduğu yere yapılan ve dayanışmayı simgileyen anıt, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne adeta set gibi çektiği bilboardlar yüzünden arka plana atıldı. Samsun için önemli bir yeri olan anıtın görünümünün engellenmesi nedeniyle vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

NEYİ, KİMDEN GİZLİYORSUNUZ?
Bilboardlarla anıtın görünümünü engelleyen Büyükşehir Belediyesi'nden bilboardları kaldırmasını isteyen Samsunlular, "Ne bu şehirde yaşayanlar ne de başka şehirden gelenler İlkadım Anıtı'nı göremiyor" dedi. Vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesi koca Samsun'da bilboardu dikecek başka yer bulamadı mı? Atatürk Şehri Samsun'un belediyesine hiç yakışmıyor! Başkanın haberi var mı? Şayet yoksa; derhal bu bilboardu kaldırsın. Neyi, kimden gizliyorsunuz?" dedi.

VALİ'DEN YARDIM İSTEDİLER
Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'dan da olaya el atmasını ve İlkadım Anıtı'na yapılan ayıbın ortadan kaldırılmasını isteyen Samsunlular, "Burası Samsun ve burası Atatürk şehri. Bu şehrin insanlarının duygularıyla kimse oynamasın. Herkes bunu aklına koysun. İlkadım Anıtı'nın önüne dikilen bilboardlar bir an önce kaldırılsın" diye konuştu.

İLK ADIM ANITI
1981-1982 yılları arasında Heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından Atatürk'ün doğumunun 100. yılı anısına yapılmıştır. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı iskelenin olduğu yer, Samsun Limanının yapımı sırasında kayalarla doldurulmuştur. Günümüzde kıyıdan 250m içeride kalan bu iskelenin yerinin belli olması için bu anıt dikilmiştir. Dayanışmayı simgeleyen bu anıt, taş blok kaide üzerinde bulunmaktadır. Kaidenin merkezinde üniformalı Atatürk ve kumandanlar görülmektedir. Anıtın iki ucundaki heykeller ise gençliği simgelemektedir.

Haber/Fotoğraf: Tufan İPEK


samsunsamsun ilkadım anıtıatatürk anıtıatatürk19 mayıs şehrisamsun büyükşehir belediyesisamsun valisibilboard