Geri

Samsun'a Model Fabrika kurulacak

Samsun'da tamamen akıllı teknolojilerin kullanılacağı Model Fabrika kurulması planlanıyor. Fabrika için Vali Doç. dr. Zülkif Dağlı başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

14:29:25 | 2022-03-29


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da tamamen akıllı teknolojilerin kullanılacağı Model Fabrika kurulması planlanıyor. Fabrika için Vali Doç. dr. Zülkif Dağlı başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun'da kurulması planlanan Model Fabrika'nın bilgilendirme toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÖNEMLİ PROJE
Model Fabrikaların klasik endüstriyel üretim düzenine yeni bir üretim tarzı getiren, tamamen akıllı teknolojilerin verimli ve yoğun bir şekilde kullanıldığı bir yer olduğunu ifade eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Model Fabrikalarda yaklaşık olarak yüzde 65 uygulamalı, yüzde 35 kuramsal eğitimden oluşacak şekilde, en kalıcı öğrenme yöntemi olan deneyimsel öğrenme ilkelerine dayalı programlar benimsenmektedir. Bu sayede katılımcılara, uygulama senaryoları üzerinden verimli ve verimsiz üretimi aynı ortamda deneyimleme ve sonuçlarını gözlemleme fırsatı sunulmaktadır. Fabrikaların en önemli faaliyet alanları arasındaki Öğren–Dönüş Programları kapsamında firmalarda 4 ay süren yerinde danışmanlık programları, geniş veya daha özelleşmiş kitleye hitap eden farkındalık seminerleri, farklı modüller altında toplanan onlarca üretim başlığından oluşan bütünleşik bir müfredatın parça parça sunulduğu kısa danışmanlık ve eğitim programları bulunmaktadır. Böylesine önemli bir projeyi şehrimize kazandırmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

 


samsunsamsun valisimodel fabrikafabrikasanayi