Geri

Salıpazır'nda güreşe büyük ilgi

Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan spor kurslarına katılan genç kuşaklar, haftanın her günü farklı gruplarla ve farklı saatlerde yapılan çalışmalar sayesinde spor kuralarını öğreniyorlar.

12:10:22 | 2022-10-16


Haberi Sesli Dinle

Salıpazarı ilçesinde GSB Spor Okulları kapsamında açılan güreş ve jimnastik kurslarına ebeveynlerden büyük destek ve ilgi geliyor. Haftanın her günü farklı gruplarla ve farklı saatlerde yapılan çalışmalarda çocuklar hem spor yapmış oluyor hem de bağımlılıklardan uzak bir şekilde sağlıkla gelişimlerini sürdürülüyorlar.

GÜREŞ VE JİMNASTİK
Salıpazarı Spor Salonu’nda iki antrenör gözetiminde çocuk ve gençlere yönelik verilen jimnastik ve güreş eğitimleri ile çocuklar zamanlarını hem eğlenerek hem de spor yaparak geçirmiş oluyorlar. Özellikle daha küçük yaşta spor eğitimi alan çocukların velilerinin de yakından takip ettiği çalışmalar dolu dolu ve verimli bir şekilde devam ediyor. Antrenörler Murat Donbay ve Musa Çetin çocuklara hem sporu sevdirmeye çalıştıklarını hem de ahlaklı birer insan olarak yetişmelerine gayret gösterdiklerini ifade etti. Antrenör Murat Donbay, 50'ye yakın sporcu olduğunu belirterek, gelişim gösteren sporculara lisans çıkararak müsabakalarda yarışmalarının sağlanacağını söyledi.

UZMANLAR NE DİYOR?
Kırkpınar Başpehlivanı ve milli güreşçi Mehmet Donbay, her çocuğun yetenek ve ilgisine göre en az bir spor branşına gitmesinin gerektiğini belirterek, Salıpazarı Spor Salonu’nda antrenman yapan antrenör ve çocukları ziyaret ederek başarılar diledi. Öte yandan düzenli fiziksel aktivite ile çocuğun kuvvet ve dayanıklılığı arttığını, kemik gelişimi olumlu yönde etkilendiğini, kilo kontrolü sağlandığını belirten uzmanlar, spor ile hareketsizlik ve aşırı kilo sonucunda erişkin dönemde gelişebilecek kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı ve diğer sağlık problemlerinin gelişimi önlenebildiğine dikkat çekiyor.

Haber: Köksal ÖNER


salıpazarıgüreş