Geri

Salıpazarı'nın genç kuşakları Çanakkale ruhunu yaşadı

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde spor ve gençlik eğitimlerine devam eden doksan genç ve sporcu Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Çanakkale Vefa Projesi kapsamında Çanakkale ve Bursa’ya tarihi bir yolculuğa çıktılar. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da bu anlamlı gezi öncesi tüm kafileyi yolcu etti.

11:06:06 | 2022-06-19


Haberi Sesli Dinle

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Salıpazarı ilçesinde spor ve gençlik eğitimlerine devam eden geleceğimizin teminatı olan genç nesil kuşaklarımız Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından Çanakkale Vefa Projesi kapsamında Samsun’dan 11 saat 52 dakika suren tarihi yolculuğunun ardında Çanakkale ve Bursa’ya ulaşarak, ecdadını gezdiler.

ÖNCE BURSAYI GEZDİLER
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Salıpazarı Çanakkale Vefa Projesi kapsamında gençler ilk önce Bursa’yı ziyaret ettiler. Bursa’da Osman Gazi ile Orhan Gazi Türbelerini ziyaret eden gençler Ulu Camii, Emir Sultan ve Yeşil Türe’yi de ziyaret ederek ibadetlerini yaparak dua edip rehberler eşliğinde ayrıntılı bilgiler edinmiş oldular.

ÇANAKKALEDE DUYGULU ANLAR
Genç ve sporcular proje kapsamında Çanakkale şehitliklerini ziyaret ettiler. Seyit Onbaşı, Mecidiye Şehitliği, Alçıtepe Hastane Müzesi, Şehitler Anıtı, 57’inci Alay Şehitliği, Conkbayrı, Şahindere Şehitliğini ziyaret eden gençler rehberlerin anlattıklarından oldukça etkilendikleri gözlemlendi. Gençlerin, “Türk olduğumu yeni anladım” , “Türk vatandaşı gibi hissetmiyordum ama bu gezi ile ülkeme bağlılığım arttı”, gibi ifadeleri ise dikkat topladı.

ÇANAKKALE GEZİLERİ SÜRECEK
Yetkililer daha fazla genç ve sporcunun bu önemli yerleri ziyaret edebilmesi için çalışma ve girişimleri sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.
Haber: Köksal ÖNER


salıpazarıöğrenciçanakkale