Geri

Salıpazarı'nda Kütüphane Haftası kutlandı

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde Kütüphane Haftası, "Kütüphanede Hayat Var" sloganı ile 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

11:02:07 | 2022-04-04


Haberi Sesli Dinle

Salıpazarı 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen programa, ilçe Kaymakamı Burak Öz, Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Nevzat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, Kütüphane Müdürü Nurper Alver, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Minik öğrencilerle buluşan protokol üyeleri, öğrencilerle beraber kitap okuyarak sohbetler etti. Etkinlikte kütüphanede en çok kitap okuyanlara Kaymakam Öz ve Belediye Başkanı Akgül tarafından çeşitli hediyeler verildi.

‘ONU GELİŞTİREN EN TEMEL ETKEN DE KİTAPLARDIR’
Okuma alışkanlığının dünyayı çoklu değerlendirmeye, bilgi dağarcığının hızlı gelişmesine ve empati yeteneğinin artmasına imkan sağladığına dikkat çeken Salıpazarı Kaymakamı Burak Öz, “Her okunan kitap farklı dünyayı, yaşamı içselleştirmek için bir fırsattır. Sağlıklı ve doğru iletişim kurmada, insan ilişkilerinin temelinde duygusal zekanın yüksek olması yatar. Onu geliştiren en temel etken de kitaplardır. Başarılı olabilmenin temel anahtarı sadece akademik başarı değildir; kişinin aile içinde, toplumda ve iş hayatında ilişkilerini sağlıklı kurabilmesi, rollerini yerine getirebilmesi de onun kendi hayal dünyasında öğrendikleriyle ilgili. Bunu sağlayan en önemli etken kitaplar” diye konuştu.
Köksal ÖNER


salıpazarısalıpazarı belediyesihalil akgünkütüphane haftasıkitap okuma