Geri

Salıpazarı'nda gençler için toplanıldı

Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde antrenörler, eğiticiler ve gönüllü gençlerin katılımı ile toplantı yapıldı. Toplantıda, gençlere yönelik olarak yapılacak sportif kurslar ve etkinlikler, gençlik faaliyetleri ile eğitimlerin planlaması yapıldı.

09:52:04 | 2022-09-25


Haberi Sesli Dinle

Önemli adımların atıldığı Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantıda, tüm gençlere ulaşabilmek için bir çok alternatifli spor eğitimleri ile gençlik çalışmalarının yapılması kararlaştırılırken, geleceğin yeteneklerinin keşfedilmesi hedefleniyor.

SPORTİF KURSLAR VE YARIŞMALAR YAPILACAK
Samsun Salıpazarı ilçesinde görev yapan antrenörler, eğiticiler ve gönüllü gençlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, gençlere yönelik olarak yapılacak sportif, sosyal ve kültürel çalışmalar masaya yatırıldı. İlçede bu yıl için gençlere yönelik olarak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile atletizm, boks, basketbol, jimnastik, fitness, futbol, güreş, masa tenisi, okçuluk, tenis, voleybol, yüzme branşları ile parkur eğitimlerinin yapılması kararlaştırıldı. Başvuru ve talep durumuna göre gençler için başka sportif kursların da açılabileceği belirtildi. Bunun yanında sportif eğitimlerle beraber farklı branşlarda halk turnuvaları ile eğitimlere devam eden gençlerin lisanslarının çıkarılarak farklı platformlarda müsabakalara katılmaları konusunda kararlar alındı.

İLÇEDEKİ GENÇLİK FAALİYETLERİ ARTACAK
Spor eğitimlerinin yanında spora ilgi duymayan gençler için de müzik alanında piyano, keman, bağlama, ney kursları ile yabancı dil eğitimleri, dini değerler eğitimi, kişisel gelişim kursu ve akademik olarak matemak kursunun da açılabileceği kararlaştırıldı. Bu gençlik faaliyetleri için hem eğiticiler hem de gönüllü gençlerin destekleri ile bu çalışmaların yapılması hedeflendi. Ayrıca sınava hazırlanan gençler için de akademik bir destek çalışması ve kariyer rehberliği şeklinde hizmetlerin gençlere sunulması kararlaştırıldı. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere sunulan geziler, kamplar, yarışmalar ve etkinliklerin duyurularak, gençlerin bu faaliyetlere katılımlarının sağlanacağı açıklandı.

GENÇLERE ALTERNATİFLER OLUŞTURULACAK
Gençlere yönelik olarak sportif, sanatsal, sosyal ve kültürel çalışmalara ek olarak Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile AB Erasmus+ Proje ekibinin de kurulduğu ve proje çalışmalarına Kitap Kahve Gençlik Merkezinde çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu çalışmalar ve kursların açılmasıyla Salıpazarı Gençlik ve Spor ailesinin giderek büyümesi ile birlikte daha çok genç ve sporcuya ulaşılacağı belirtilirken, tüm gençlerin bu güzel imkanlardan yararlanması gerektiği vurgusu yapıldı.

Haber: Köksal ÖNER


salıpazarıkitap kahvegençlik ve spor bakanlığı