Geri

Salıpazarı'nda atıl ve zeka oyunları

Salıpazarı Belediyesi ile Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi Kitap Kahve Kütüphanesinde 4’üncüsü düzenlendi.

10:29:47 | 2021-12-13


Haberi Sesli Dinle

Zeka Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları Sergisi’nde okullar arası yarışma ve oyun etkinlikleri ile öğrenciler birbirleri ile kıyasıya yarışırken, takipçileri tarafın büyük bir ilgi gördüler.

HEM OYNADILAR HEM YARIŞTILAR
Mangala Türk Zekâ ve Strateji Oyunu ile koridor oyunları ile ilkokullar ve ortaokullar arasında yarışmalar yapılırken sergiye gelenler birçok aktivite ile hem eğlenmiş hem de yarışmış oldular. İlkokullar arası oynanan oyunlarda Harun Teker (Yavaşbey İlkokulu) ile Emir Öklü (Avut İlkokulu) finallere kalırken ortaokullar arası yapılan yarışmalarda da Suğra Su Yılmaz (Gökçeli Ortaokulu) ile Cafer Enes Yarar (İmam Hatip Ortaokulu) mutlu sona ulaştılar. Yarışmalara ve oyun etkinliklerine katılan her öğrenci değişik hediyelerle ödüllendirilirken çocukların çok eğlendikleri gözlemlendi.

BU OYUNU UZMANLAR ÖNERİYOR
Pedagoglar, “zeka gelişimini desteklemek için oyun yöntemini seçmek çocuğun ilgi istek düzeyini artırmak adına önemli olduğunu belirterek, bu yüzden oyunlaştırılmış zeka soruları da bir tür zeka geliştirici oyun grubu olarak değerlendirilebilir.” diyerek anne babalara da, “Zeka gelişimine destek olan oyunları çok fazla planlı ve kurallı şekilde sunmamalarıdır. Çocuğunuz, serbest zamanlarında dilediği oyunu dilediğince oynasın.” tavsiyesinde bulunuyorlar.
Köksal ÖNER


salıpazarı belediyesihalil akgülSamsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü