Geri

Sağlık sektörü Samsun'da buluştu

Samsun’da düzenlenen ‘İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde sağlık sektörü buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun sağlık altyapısı güçlü bir şehir" dedi.

13:39:48 | 2022-11-03


Haberi Sesli Dinle

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesince düzenlenen ‘İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde, sağlık sektörü bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcileri ile farklı ülkelerden sağlık firmaları katıldı.

SAĞLIKTA TÜRKİYE REFORM YAPTI
Programda sağlık konusunda Türkiye'nin reform gerçekleştirmiş bir ülke olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Herkesin istediği yerde istediği doktorda sağlık hizmeti alabilen bir ülkeyiz. Şu anda Türkiye sağlık hizmeti ve turizmi noktasında müthiş bir gelişim içerisinde. Samsun da her alanda gelişmeye müsait bir şehir. Biz hem geçmişten gelen problemleri çözmede hem bugünkü hizmet ihtiyaçlarını karşılamada hem de gelecek vizyonunu yakalamada tüm sektörlere mükemmel bir altyapı sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı etkin, bilinçli ve stratejik olarak yürütüyoruz. Tüm çalışmalarımızda bilgiyi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanıyoruz. Geçmişten gelen problemleri bir bir çözerek emin adımlarla geleceğe yürüyoruz" dedi.

SAMSUN SAĞLIK ALTYAPISI İLE GÜÇLÜ BİR ŞEHİR
Samsun'un her konuda olduğu gibi sağlık altyapısı ile önemli bir merkez olduğunu da belirten Başkan Mustafa Demir, "Bu şehir sağlık yatırımları ve sağlık altyapısı ile güçlü bir şehir. OMÜ Tıp Fakültesi Türkiye'nin en etkin ve köklü fakültesi. Şehir Hastanemizin inşaatı devam ediyor” diyerek şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıla inşallah yetişiyor. Ama bunun yanında Araştırma Hastanesi, Devlet Hastanesi var. İlçelerimizdeki devlet hastanelerini tamamladık. Atakum'daki ve Tekkeköy'deki devam ediyor. Eski Mehmet Aydın Hastanesi'nin olduğu yerde yine bir yatırım gündemimizde. Özel sektör yatırımlarında da çok iyi durumdayız. Şu anda müjde olarak bunu da söyleyeyim. Özel sektör bir hastane yatırımının arifesinde. Sanıyorum Türkiye'deki en iyi yatırımlarından birini Samsun'a yapacak. Samsun sağlık turizmi noktasında bölgenin merkezi olarak geleceğe emin adımlarla yürüyor."


samsunsamsun büyükşehirmustafa demirsağlıkaskonanadolu aslanları