Geri

Sağanak Atakum’da hayatı olumsuz etkiledi

Atakum Belediyesi ekipleri, yoğun ve şiddetli yağışın etkili olduğu kent genelinde birçok noktada çalışma gerçekleştirdi. Yağışlardan etkilenen Atakumluları ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sağanak nedeniyle zor durumda kalan komşularımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

10:23:17 | 2023-06-14


Haberi Sesli Dinle

Samsun ve ilçelerinde gece başlayan ve etkisini gittikçe artıran yağışlar nedeniyle Atakum’da da hayat olumsuz etkilendi. Günün erken saatlerinde Atakum ilçesinde okullar tatil edilirken, devam eden şiddetli yağış nedeniyle ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Bazı apartmanların istinat duvarları yıkılırken, araçlar da maddi hasar aldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU
Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışla birlikte kentin ana caddelerinde yaşanan taşkınlara kısa sürede müdahalede bulunarak ulaşımın aksamaması için seferber oldu. Ekipler, yağmur sularıyla birlikte yollara akan topraklar ve taşları temizledi; kepçe yardımıyla tıkanan kanalları açarak daha fazla su baskını olasılığını engelledi. Kent içerisinde bazı yollarda çökmeler yaşandı, çukurlar oluştu. Belediye ekipleri çökmelere ve çukurlara da anında müdahale ederek, kazaların önüne geçti. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ise kentte çöken istinat duvarlarında incelemeler yaptı. Hem çöken istinat duvarları hem de duvar altında kalarak hasar gören araçlar için tutanak tuttu.

BAŞKAN DEVECİ SAHADA İNCELEDİ
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de su taşkınları nedeniyle evleri ve iş yerleri zarar gören Atakumlularla sabah saatlerinde bir araya gelerek bilgi alırken, saha ekipleriyle de durum değerlendirmesinde bulundu. Başkan Deveci yaptığı açıklamada, “Atakum’da gece saatlerinden itibaren ciddi bir yağış yaşandı. Son dönemlerde iklim değişti. Maalesef, Atakum’un merkez mahallelerinde evlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Çöken istinat duvarlarımız var. Tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Meteorolojik uyarıları dikkatle takip ediyoruz. Ekiplerimiz, yaşanması muhtemel olumsuzluklara her an müdahale edecek şekilde hazırda bekliyor. Sağanak nedeniyle zor durumda kalan komşularımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm Samsunlu yurttaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil deveciyağmursağanakkaradenizsamsun