Geri

Saadet Var: Unutmadık, uhutmayacağız

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, "Samsunspor'un Havza'da trafik kazası geçirdiği 20 Ocak 1989 tarihini unutmadık, unutmayacağız" dedi.

09:52:22 | 2022-01-19


Haberi Sesli Dinle

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, Samsunspor'un 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1'inci Futbol Ligi karşılaşması için bu kente giderken geçirdiği trafik kazasının yıldönümünde açıklama yaparak, kaybedilen futbol adamlarını andı.

Spor şehitlerini unutmadıklarının altını çizen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “ Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve Asım Özkan’ı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu elim kaza ülkemiz ve şehrimizde futbolunun en acı hadiselerinden biri olarak spor tarihe geçti. Yüce Rabbim, hiçbir spor kulübüne ve sporcumuza bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu acı gün, sadece Samsunsporumuz'a emek verenlerin değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızasında yaşayacaktır ”dedi

‘TÜRK MİLLETİ’NİN HAFIZALARINDAN SİLİNMEMİŞTİR’
Hayatını spora, futbola adayan, spora, futbola gönül veren, bu elim kazayı yüreğinde şehit annesi olarak hissettiğini vurgulayan Türkiye Başkan Var, “Bu acıyı yaşayan ve kazadan sağ kurtulan futbolcu ve teknik heyete de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Samsunspor’umuzun yaşadığı bu acı ve kara gün, Samsun’un, Samsunspor’un ve Türk Milleti’nin hafızalarından silinmemiştir ve silinmeyecektir. Bu elim kaza ülkemiz ve şehrimizde futbolunun en acı hadiselerinden biri olarak spor tarihe geçti. Yüce Rabbim, hiçbir spor kulübüne ve sporcumuza bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu acı gün, sadece Samsunsporumuz'a emek verenlerin değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızasında yaşayacaktır. Hayatını spora, futbola adayan, spora, futbola gönül veren, bu elim kazayı yüreğinde hisseden herkesin takımımızın ismi zikredildiğinde spor şehitlerimizi dualarıyla yad edeceğine inanıyorum ”şeklinde konuştu.

‘DAİMA AYNI AÇIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ’
Samsunspor’a ve ‘Futbol Şehitleri’nin ailelerine taziyelerini ileten Var, “Samsunspor kafilesi, 1988-1989 sezonunda 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1’inci Lığ futbol müsabakasına giderken, Havza’da trafik kazası geçirmiş ve Samsunspor’umuzun üç oyuncusu, teknik direktörü ve kafilenin şoförü hayatlarını kaybetmişlerdir. Kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış ya da sakat kalmıştır. Kazada hayatlarını kaybeden ve Türk Futbol Tarihinde, ‘Futbol Şehitleri’ olarak anılan Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı ölümlerinin 33 ‘üncü yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Samsunspor Camiasına, tüm Samsun’a ve ‘Futbol Şehitleri’mizin ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.
Köksal ÖNER


saadet varTürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve YetimleriMehmetçik Vakfısamsunspor