Geri

Recep Söylemez yazdı: Sizin değil, milletin bileceği iştir!..

Gazete Ekip yazarı Recep Söylemez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını yazdı. Söylemez, "Sizin değil, milletin bileceği iştir!.." dedi.

12:58:52 | 2022-09-30


Haberi Sesli Dinle

Recep söylemez, son zamanlarda Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Millet İttifakı'nı yazdı. Cumhuriyet'in ilk ve tek siyasi partisi olan CHP'nin kurucu unsur olduğuna işaret eden Söylemez, "Peki, Sayın Kılıçdaroğlu; Millet ittifakı, Partiniz içindeki ‘tek adam’ olduğunuzdan haberdar mıdır? Bu biliniyor mu? Bu soruma cevabı yine ben vereyim de olsun bitsin; bir daha zorunlu olmadan sizin hakkınızda ne makale, ne de sohbet sırasında sizden olumlu ya da olumsuz konuşmayacağım. Siz ki; CHP Yalova Milletvekili sayın Muharrem İNCE’yi Cumhurbaşkanlığı’na Partinizden aday gösterip, “olsa da olur, olmasa da olur” tavrını takınmıştınız ya, şimdi sıra sizde… Yaşattığını yaşamadan ölmüyor insan, bu fanilik müessesesinin en temel kuralıdır bu…" dedi.

AKŞENER'E DE SORACAKTIR
Yazısında, Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e de "Benimle misiniz?" diye soracağına vurgu yapan Söylemez, "Öyle bir kafa ve dosyayla gelecek ki, son bir yıldır yaptığı kürsü konuşmalarında partililerine sorduğu “benimle misiniz?” sorusunu size de soracaktır, kuşkunuz olmasın! Elbette doğal bir soru bu, adına “Millet ittifakı” denilen şey, birliktelik değil de nedir?! Bu öyle değil! “2023 cumhurbaşkanı adayınız benim; kazanacak olan da benim” diyecektir de ondan. Sevgili Parti Liderlerimiz, kabul edersiniz, etmezsiniz ama bu sizin değil, ‘MİLLETİN BİLECEĞİ İŞTİR’… Kemal beyin değil, Milletin sesine kulak verir, ittifakı Kılıçdaroğlu’suz sürdürmek isterseniz, ki bu bir seçmen olarak benim de beklentimdir, sizi baş aşağı değil, başarıya götürür bu seçiminiz, bunu da belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

İŞTE RECEP SÖYLEMEZ'İN YAZISININ TAMAMI...

Sizin değil, milletin bileceği iştir!..

CHP’yi yönetmenin Türkiye’yi yönetmekten daha zor olduğunu gören Sayın Kılıçdaroğlu, Partisini 2023 Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kavgasız hazırlamak için harekete geçti. Partinin başına geldi geleli ilk kez böyle bir tablo var ortada ama…

Öncelikle CHP seçmeninin şimdilik bu duruma dahil olmadığını belirtmem gerek…

Ama’sını ise şöyle izah edeyim; Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) her şey genel başkanın iki dudağı arasında da ondan…

Anlayacağınız ‘Tek adam’lık orada da var!

Gözleri, kaşları ve işaret parmağı yetiyor!
O, ne derse sonunda o oluyor…

Parti Logosunda bulunan Altı Ok’un anlamını bilmeyeniniz yoktur.

Aslında şimdinin ambleminde ok sayısı Yedidir!
Kılıçdaroğlu döneminde konulan okun ne anlama geldiğini yukarıda belirttim.
‘TEK ADAM’

Benimsersiniz, benimsemezsiniz, onu sizlere bırakıyorum.
Yani Patron sizsiniz.

Aç parantez, CHP cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte faaliyete geçen ilk ve ‘TEK’ siyasi Partidir. Yani kurucu unsurdur!

Partinin kurucusu ve yanında kendisi gibi düşünen, Milletin kendi kendini yöneteceğine inanmış o kahramanların bahçesindeki eko sistemi değiştirirseniz, ki bunu yapmışsınız; hem PM’ni hem de MYK’nu oksijensiz bırakmışsınız demektir.

Peki, Sayın Kılıçdaroğlu;

Millet ittifakı, Partiniz içindeki ‘tek adam’ olduğunuzdan haberdar mıdır?
Bu biliniyor mu?
Bu soruma cevabı yine ben vereyim de olsun bitsin; bir daha zorunlu olmadan sizin hakkınızda ne makale, ne de sohbet sırasında sizden olumlu ya da olumsuz konuşmayacağım.

Siz ki; CHP Yalova Milletvekili sayın Muharrem İNCE’yi Cumhurbaşkanlığı’na Partinizden aday gösterip, “olsa da olur, olmasa da olur” tavrını takınmıştınız ya, şimdi sıra sizde…

Yaşattığını yaşamadan ölmüyor insan, bu fanilik müessesesinin en temel kuralıdır bu…

Millet ittifakında yeralan tüm parti genel başkanlarının bu durumunuzdan, yani ‘tek adam’ lığınızdan haberdar olduklarını varsayalım, 12’nci Cumhurbaşkanı’nın da 2023 seçimlerinde yeniden aday olacağını kabul edelim, o masadan biri çıkıp da “Yaa Arkadaşlar, halkımız ve bizler şahsen ‘tek adam’ sisteminin Türk toplumuna ters olduğunu, bu durumdan kurtulmak için birleşmedik mi?
Biz yanlış yapıyoruz!” demeyecek mi?

Demeyecek misiniz, Sayın Meral Akşener hanım..?

“İpliğini Pazara çıkartın” demiyorum ama bunları ona derseniz, öyle zannediyorum ki Partisindeki ‘tek adam’ karakterinin gereğini yerine getirecek ve masayı yıkmakla kalmayıp, Türk halkına sizi şikayet edeceğinden de kuşkunuz olmasın sakın..!

“Nasıl yani?” dediğinizi duyuyor gibiyim…

Öyle bir kafa ve dosyayla gelecek ki, son bir yıldır yaptığı kürsü konuşmalarında partililerine sorduğu “benimle misiniz?” sorusunu size de soracaktır, kuşkunuz olmasın!

Elbette doğal bir soru bu, adına “Millet ittifakı” denilen şey, birliktelik değil de nedir?!

Bu öyle değil!

“2023 cumhurbaşkanı adayınız benim; kazanacak olan da benim” diyecektir de ondan.

Sevgili Parti Liderlerimiz, kabul edersiniz, etmezsiniz ama bu sizin değil, ‘MİLLETİN BİLECEĞİ İŞTİR’…

Kemal beyin değil, Milletin sesine kulak verir, ittifakı Kılıçdaroğlu’suz sürdürmek isterseniz, ki bu bir seçmen olarak benim de beklentimdir, sizi baş aşağı değil, başarıya götürür bu seçiminiz, bunu da belirtmek isterim.

Yakın zaman önce kurulan veya kurulacak olan ittifakları yanlarında görmek, onlarla sandalye pazarlığı yaparlar. Çünkü emsalleri çok.

Peki size son bir soru daha sevgili okurlarım; yeni ittifakların, Cumhur ve Millet ittifaklarında kökten değişiklik yaptıracakları aklınızın ucundan geçmedi değil mi..?

Cumhurdan şaşmayın, Milletle Kalın…

 


recep söylemezkemal kılıçdaroğluchpiyi partimeral akşenercumhur ittifakımillet ittifakı