Geri

Recep Söylemez yazdı: Kıtlık

Gazete Ekip yazarı Recep Söylemez, Türkiye'deki tarım konusunu kalebe aldı. Söylemez, 'üretme tüket politikasının' yanlışlığına dikkat çekti.

12:00:32 | 2022-05-05


Haberi Sesli Dinle

Yazısına "Üretme, tüket!" ifadesiyle başlayan Recep Söylemez yazısında, "Üretici üretmeyi, tüketici tüketmeyi bıraktı... Kıtlık, minimum veya orta düzeyde üretilse bile raftan alınamadığı ya da alım güçlüğü çeken tüketicinin içinde bulunduğu durumun adıdır. Dünün etiket fiyatı bugüne, bugünün etiket fiyatı bir sonraki gün değişmiş olarak mutlaka ama mutlaka gider! Kısaca, raflarda sürekli bir fiyat yükseltisi görüyor vatandaş... Tarım bakanlığı değil!
O kurumu teslim ettiğimiz kişilerin basiretsizliği, beceriksizliği, vurdum duymazlığı, liyakatsizliğinden mi bahsedeyim? Olumsuzluk taşımayan bütün kelime ve cümleyi hakeden talihsiz bir süreç yaşadı, yaşatıldı ve yaşattılar ülkemizin verimli topraklarına ve onun eli nasır, alnı terli canım köylü ve çiftçisine..." dedi.

TARIMDA KAL TÜRKİYEM
Türkiye'nin samana muhtaç edildiğini ileri süren Söylemez, "Sorumlusunuz işte..! Kanıtı mı? Siz de oradaydınız, kürsüden size hitap eden, Hailemariam Dessalegn, (Etiyopya Başbakanı) ülkesinin son 10 yılda kaydettiği yılık ortalama yüzde 11’lik büyümeyi bir “ekonomik Rönesans dönemi” olarak nitelediriyordu. Ve siz geleceği Habeşistan’da gördünüz, başta Tarım sektörünün öncüleri ne içirdiler size orada da ülkemize Tarımda kıyametin yaşanmasına göz yumdunuz!?. Devletimiz yönetimine ve siz STK’lara sesleniyorum... Arızalı durumlarda başvurduğumuz ‘ Seferberlik kelimesi tarımda da uygulanabilir bir söz ve eylemdir. Kıtlık çözülebilir bir sorundur! Akıl ve insan kıtlığı Türkiye halklarının kabul etmeyeceği edemeyeceği bir gerçektir. Tarımda kal, Türkiyem..." ifadelerini kullandı.

Recep Söylemez'in yazısının tamamını okumak için tıklayın...

 

Devamını okumak için tıklayınız


recep söylemezkıtlıktarımtürkiyeüretimtüketim