Geri

Recep Söylemez Yazdı: Bırakın da işimizi yapalım!

Gazete Ekip Yazarı Recep Söylemez, yeni yazısında gazetecilik konusuna değindi. Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğuna işaret eden Söylemez, gazetecilere yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu belirtti.

09:42:51 | 2022-06-04


Haberi Sesli Dinle

"#Gazetecilik suç değildir" 'hashtag'iyle başladığı köşe yazısında, gazeteciliğe ve gazetecilere değinen Recep Söylemez, haberciliğin kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti. Peygamberin görevinin Allah'ın ayetlerini insanlara ulaştırmak, gazetecilerin görevinin ise halkı ve hakkı gözetmek olduğunu belirten Söylemez, "Öyle bildiğiniz gibi bir iş değildir bu gazetecilik: gazeteci parayı bilmez, mesela kebabı simittir (3-4 öğün), tatlısı ise yaptığı haberi, yayın sonrası kendisinin okumasıdır. Cebinde yoktur parası, midesinde simit susamı, ha bir de ayağında da yoktur kundurası; genelimiz böyledir. İstisnalar hariç..!" dedi.

SATIN ALMALARDAN VAZGEÇİLSİN
On binlerce medya çalışanını satın alacak paranın henüz yer yüzünde imal edilmediğini ifade eden Söylemez, "Medya sektörünün içinde bulunduğu ekonomik durumumuzu fırsat bilerek satın almalardan vaz geçilsin!
Alıcı iyice tetkik edilsin... Herkes anladığı işi yaparak ülkesine hizmet versin mesela... Bunu savunacak, destek çıkacak tek organ, yürütmenin dümenine geçen, ülkenin asılının vekalet verip söz sahibi yaptığı iktidarlardır" dedi.

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR
Gazetecilere yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu vurgulayan Söylemez, yazısında şunları söyledi: "Gazetecilerin görevlerini yaparken gözaltına alınması hukuksuzluktur. Bırakın işimizi yapalım. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' diyen bir Peygamber'e ümmet olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ekmeğimizin ve Şeref’imizin peşindeyiz!.. Bilmem anlatabildim mi..!"

RECEP SÖYLEMEZ'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

Devamını okumak için tıklayınız


recep söylemezgazetegazetecigazetecilikpeygamber